Berner Oy on ostanut Haltija Group Oy:n ja vahvistaa edelleen asemaansa terveysteknologiatuotteiden markkinoilla

Berner Oy on ostanut apuvälineteknologian ja -palveluiden johtavan toimijan Haltija Group Oy:n. Yrityskaupalla Berner vahvistaa edelleen asemaansa terveysteknologiatuotteiden merkittävänä toimijana yhtiön strategian mukaisesti. Osapuolet allekirjoittivat sopimuksen 29.10.2021.

Haltija on viime vuosien aikana noussut apuvälineteknologian ja -palveluiden johtavaksi valtakunnalliseksi toimijaksi. Yritysosto täydentää Bernerin olemassa olevaa terveysteknologiatuotteiden tuote- ja palveluvalikoimaa yhtiön kasvustrategian mukaisesti. 
 

– Kaupan myötä pystymme yhdessä tarjoamaan terveydenhuollon ja hoiva-alan asiakkaillemme entistäkin monipuolisemman valikoiman terveysteknologian tuotteita sekä palveluja molempien yhtiöiden henkilöstön vahvan ammattitaidon avulla. Tämä vahvistaa entisestään asemaamme markkinoilla, Bernerin toimitusjohtaja Antti Korpiniemi iloitsee. Jaamme lisäksi Haltijan kanssa vahvan tahtotilan niin korkealaatuiseen asiakas- ja toimittajayhteistyöhön kuin henkilöstön hyvinvointiinkin.

Yrityskauppa täydentää Berner Pro -liiketoiminta-alueen tuotevalikoimaa, joka kattaa nykyisellään muun muassa infektioiden torjunnan, henkilöhygienian, kirurgian, suojauksen, laboratorioiden ja ammattipuhtauden tuotteita.

Haltija palvelee julkisen ja yksityisen sektorin ammattilaisia sekä kuluttajia apuvälineisiin, hoitotarvikkeisiin sekä ortoosi- ja tukituotteisiin liittyvissä ratkaisuissa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2020 oli 25,5 miljoonaa euroa ja henkilöstön lukumäärä 120. Haltija syntyi vuonna 2016 useiden perheomisteisten yritysten yhteenliittymisestä, ja sen toiminnassa on ollut alusta alkaen mukana Sponsor Capital.  
 

-Perheyrityksen omistukseen siirtyminen on luonteva jatko Haltijan tarinalle, sillä tunnen näiden yritysten arvomaailmojen kohtaavan toisensa erityisen hyvin. Haltijalle on myös tärkeää pysyä kotimaisessa omistuksessa.  Yrityskauppa luo mahdollisuuksia Haltijalle kestävään ja kannattavaan kasvuun ja toimintojemme pitkäjänteiseen kehittämiseen, Haltijan toimitusjohtaja Leena Munter sanoo.
 

– Haltijan vahvuus on sen asiantuntijuuden kattavuudessa ja tuotevalikoiman monipuolisuudessa. Kasvava asiakaskunta on antanut sille vahvan luottamuksensa.  Näen tämän yrityskaupan hyödyttävän niin asiakkaita, Haltijan henkilöstöä kuin uutta omistajaakin, toteaa Haltijan hallituksen puheenjohtaja Jussi Seppälä Sponsor Capitalilta.

Yrityskaupoilla on merkittävä rooli orgaanisen kasvun lisäksi Bernerille tärkeän terveysteknologiatuotteiden kasvustrategiassa. Berner osti aiemmin vuonna 2021 ruotsalaisen terveysteknologiatuotteiden jakelijan Dolema AB:n sekä enemmistöosuuden Suomen MediTuote Oy:stä vuonna 2020.

Haltijan yrityskaupalla ei ole vaikutusta yritysten välittömiin toimintoihin. Kauppa edellyttää vielä Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän.      

Lisätietoja:
Antti Korpiniemi
toimitusjohtaja, Berner Oy
puh: 050 551 3720

Leena Munter
toimitusjohtaja, Haltija Group Oy
puh: 050 336 0842

Berner Oy on vuonna 1883 perustettu vakavarainen suomalainen neljän liiketoiminta-alueen perheyritys. Tunnettuja oman Heinäveden-tuotannon brändejämme ovat mm. LV, Heti ja XZ. Berner Pro -liiketoiminta-alue on ammattilaisen strateginen kumppani ja sen erikoisosaamisemme keskittyy terveydenhuoltoon, laboratorioalaan, eläinten hyvinvointiin sekä ammattisiivoukseen ja keittiöhygieniaan. Konsernin liikevaihto vuonna 2020 oli 324,3 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 536. Pääkonttorimme, tuotekehityksemme ja tuotantolaitoksemme sijaitsevat Suomessa, tytäryhtiömme Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Baltiassa. Olemme sitoutuneet vastuullisuutemme jatkuvaan kehittämiseen #huomisenpuolustaja. www.berner.fi

Haltija Group Oy palvelee valtakunnallisesti terveydenhuollon julkisen ja yksityisen sektorin ammattilaisia sekä hyvinvoinnistaan kiinnostuneita kuluttajia apuvälineisiin, hoitotarvikkeisiin sekä ortoosi- ja tukituotteisiin liittyvissä ratkaisuissa. Alan kattavin huolto-, puhdistus- ja vuokrauspalvelu mahdollistaa apuvälinetekniikan turvallisen käytön ja oikea-aikaisen saatavuuden. Yhtiön liikevaihto vuonna 2020 oli 25,5 miljoonaa euroa, ja sen palveluksessa 120 henkilöä. www.haltija.fi