Berner Oy on ostanut vahvasti kasvavan kosmetiikkayritys Naviter Oy:n

Berner Oy on ostanut ihon- ja hiustenhoitotuotteita valmistavan Naviter Oy:n. Naviterin innovatiiviset brändit täydentävät Bernerin tuoteportfoliota ja luovat uusia kasvumahdollisuuksia Bernerin strategian mukaisesti. Osapuolet allekirjoittivat sopimuksen 2.12.2021.

Naviter Oy on nopeasti kasvava suomalainen kosmetiikka-alan yritys, jonka vahvuuksia ovat erityisesti luonnonkosmetiikka, herkälle iholle kehitetyt tuotteet sekä oma innovatiivinen tutkimus ja tuotekehitys. Yhtiön tuotteet ovat erityisen suosittuja ammattikosmetologien parissa, ja lisäksi kasvu on ollut vahvaa myös kuluttajakanavissa.
 

– Naviterin erityisesti luonnonkosmetiikkaan ja kotimaisiin raaka-aineisiin pohjautuva tuoteportfolio vastaa erinomaisesti markkinatrendeihin sekä täydentää ja vahvistaa hyvin Bernerin olemassa olevaa ihon- ja hiustenhoidon portfoliota, Berner Oy:n toimitusjohtaja Antti Korpiniemi iloitsee. Yhtiöitämme yhdistää vahva yrittäjähenkisyys, sitoutuminen kestävään kehitykseen sekä innovatiivinen, oma kotimainen tuotekehitys. Toivotamme Naviterin lämpimästi tervetulleeksi osaksi Berneriä, Korpiniemi jatkaa. 
 

Naviter Oy:n liikevaihto on kasvanut vuosittain perustamisvuodestaan 2012 alkaen yltäen 5,7 miljoonaan euroon vuonna 2020.  Yhtiö työllistää yli 30 henkilöä Helsingin Herttoniemessä, jossa myös yhtiön tuotteet kehitetään ja valmistetaan.
 

– Bernerin vahva osaaminen kuluttajakanavassa vahvistaa edelleen Naviterin kasvupotentiaalia, Korpiniemi sanoo.
 

Naviter on erikoistunut ammattikosmetiikkaan, luonnonkosmetiikkaan ja medikaaliseen kosmetiikkaan sekä herkälle iholle soveltuviin tuotteisiin. Yrityksen seitsemän tuotesarjaa ovat ammattisarjat EKOPHARMA, BTB13 ja Unna Nordic, apteekkisarjat Atopik ja Probic8, sekä kuluttajasarjat
by Raili, Murumuru ja Pure=Beauty. Viidellä tuotesarjoista on luonnonkosmetiikan suomalainen sertifikaatti FI-Natura.

 

– Näen Naviterin ja Bernerin arvomaailmassa paljon yhteistä. Molemmat ovat suomalaisia perheyrityksiä, jotka panostavat tuotekehitykseen, suomalaiseen työhön ja osaamiseen. Sydämellä rakennetut brändimme saavat Berneristä vahvan kodin kasvuun, ja ne säilyvät jatkossakin suomalaisina. Meille on myös tärkeää, että saamme tulevaisuudessakin panostaa innovatiiviseen tuotekehitykseen ja vastuulliseen tuotantoon, Naviter Oy:n toimitusjohtaja ja perustaja Anni Linnavirta sanoo.

Bernerillä on pitkä historia suomalaisessa kosmetiikkateollisuudessa. Yhtiön ensimmäinen oman tutkimuksen ja kehityksen tuote, XZ-hiustenhoitoöljy, kehitettiin jo vuonna 1952. Berner on laajentanut apteekkiportfoliotansa juuri lanseeratun LV Oat -tuotesarjan myötä ja Naviterin yrityskaupan myötä yhtiö laajenee nyt lisäksi myös ammattilaisille tarkoitettuihin tuotteisiin.

Lisätietoja:
Antti Korpiniemi
toimitusjohtaja, Berner Oy
puh: 050 551 3720

Anni Linnavirta
toimitusjohtaja, Naviter Oy

puh: 040 552 4317

Berner Oy on vuonna 1883 perustettu suomalainen neljän liiketoiminta-alueen perheyritys, jonka laadukkaat kotimaiset ja kansainväliset brändit ovat kiinteä osa suomalaista arkea. Tunnettuja Heinäveden-tuotantomme brändejä ovat mm. LV, XZ, Herbina ja edustamiimme kosmetiikan brändeihin kuuluvat mm. Sensai, Clarins, Isadora ja Nuxe. Konsernin liikevaihto vuonna 2020 oli 324,3 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 536. Pääkonttorimme, tuotekehityksemme ja tuotantolaitoksemme sijaitsevat Suomessa, tytäryhtiömme Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Baltiassa. Olemme sitoutuneet vastuullisuutemme jatkuvaan kehittämiseen #huomisenpuolustaja. www.berner.fi.

Naviter Oy on nopeasti kasvava suomalainen kosmetiikkayritys, joka kehittää ja valmistaa innovatiivisia ihon- ja hiustenhoitotuotteita Helsingissä. Olemme erikoistuneet ammattikosmetiikkaan, luonnonkosmetiikkaan ja medikaaliseen kosmetiikkaan sekä herkälle iholle soveltuviin tuotteisiin. Liikevaihtomme oli 5,7 miljoonaa euroa vuonna 2020 ja työllistämme yli 30 henkilöä. www.naviter.fi