Uusi GreenCare Savirouhe on mullaton vaihtoehto

Suomalainen puutarhanhoitotuotteiden valmistaja GreenCare tuo myyntiin ammattilaisten ja viherkasviharrastajien suosiossa olevan mullattoman kasvualustan GreenCare Savirouheen, jonka avulla kastelukerrat vähenevät ja kasvit voivat paremmin.

Mullattoman kasvualustan hyödyt

Savirouhe on vaihtoehto perinteiselle kukkamullalle. Uudet mullattomat kasvualustat ovat kasvattaneet suosiotaan viimeisen parin vuoden aikana ja kasvualustoja kasveille rakennetaan myös itse. Mullattoman kasvualustan tarkoituksena on rakentaa mahdollisimman luontainen alusta kasville, jossa se kasvaisi myös villissä luonnossa ja jossa multa on korvattu muilla ainesosilla.

Yleisin syy kasvin kuolemaan on liikakastelu. Savirouhe säilyttää juuristossa ilmatilan, jolloin kasvia voi kastella reippaastikin. Eli toisin kuin mullassa, Savirouheesta ei häviä ilma, vaikka sitä kastelisi paljon. Tästä syystä sitä ei myökään tarvitse vaihtaa, kuten multaa.

     Savirouheen hyödyt kukkamultaan verrattuna ovat, että se imee nopeasti veden ja ravinteet ja luovuttaa niitä kasvin tarpeen mukaan. Savirouhe tekee kasvualustasta ilmavamman ja luo optimaaliset kasvuolosuhteet rehevään kasvuun. Savirouhe on myös ikuinen; se ei vanhene, ei tiivisty eikä menetä vedenimemiskykyään. Savirouhetta voi käyttää kasvualustana sellaisenaan tai erilaisina yhdistelminä esimerkiksi kevytsoramurskeen tai  kaarnan palojen kanssa, vinkkaa GreenCare Tuoteryhmäpäällikkö Jussi Petäjä.

Kasvitieteellinen puutarha suosittelee savirouheen käyttöä

Savirouhe tuo vaihtoehdon perinteiselle mullalle, mutta ne toimivat myös yhdessä. Savirouheella voi parantaa myös perinteisen kukkamullan ominaisuuksia ja käyttöikää. – Yksi Euroopan merkittävimmistä kasvitieteellisistä puutarhoista, Kööpenhaminan kasvitieteellinen puutarha, on saanut hyviä tuloksia vaateliaimpienkin kasvien hoidossa ja suosittelee savirouheen käyttöä lämpimästi, Petäjä iloitsee.

Ohjeet Savirouheen käyttöön

Käyttipä Savirouhetta sekoituksissa tai sellaisenaan, tärkeää on huomioida oikea kastelu. Kasvin vedenkulutus riippuu mm. kasvityypista ja kasvupaikasta (valoisuus, lämpotila, kosteus).

Savirouhe huuhdellaan ennen käyttöä, jotta saven luontainen pöly poistuu. Kasteltaessa kuiva Savirouhe sihisee veden imeytyessä rakeeseen. Savirouhe ei sisällä ravinteita, joten joka kastelun yhteydessä suosittelemme GreenCare Puutarhan Kesä-kastelulannoitteen lisäämistä kasteluveteen 1tl/10L vettä. Talviaikaan, mikäli kasvit ovat luonnonvalon varassa, kastellaan niukasti ja pelkällä vedellä. Kasvualustan annetaan kuivahtaa kunnolla.

Näin istutat Savirouheeseen: 

  1. Valitse vain hieman (2cm) edellistä ruukkua suurempi istutusruukku. Suosittelemme pohjareijällisen ruukun käyttöä. Jos käytät lisäksi suojaruukkua, valitse reilusti istutusruukkua suurempi suojaruukku, jotta ilma pääsee kiertämään ruukussa.
  2. Mikäli ruukun pohjareijät ovat suuret, peitä ne osittain esim. teipillä, jotta ylimääräinen vesi pääsee poistumaan, mutta Savirouhe pysyy ruukussa.
  3. Poista kasvin juuripaakusta irtonainen vanha multa. Avaa varovasti juuria, jos ne ovat kiertyneet pohjaan.
  4. Laita ruukun pohjalle Savirouhetta  noin 1/3 ruukusta. Aseta kasvi rouheen päälle. Täytä ruukku pelkällä Savirouheella tai multa 70% + savirouhe 30%- seoksella.
  5. Kastele kasvia heti istutuksen jälkeen varoen. Kasvi kestää helpommin kuivuutta, kuin liikaa kosteutta.
  6. Tarkkaile alussa kosteutta esim. puisen tikun avulla. Savirouhetta käyttämällä voit harventaa kasteluvälejä ja antaa vettä kerralla enemmän. Muista kuitenkin pitää riittävä kastelutauko.

Saatavuus ja hinnat

GreenCare Savirouhe on saatavilla GreenCare-jälleenmyyjillä helmi-maaliskuusta 2022 alkaen.

GreenCare Savirouhe 5L ovh 9,95 eur.

GreenCare Savirouhe 10L ovh 15,95 eur.

Lue lisää tuotteista: www.greencare.fi/

Lataa GreenCare Savirouheen tuotekuva: https://www.bernerbrandbank.fi/l/mMqvxkBT8prv

Uusimmat tiedotteemme löytyvät osoitteesta www.berner.fi/uutishuone/