Mylenin Kauppa Oy myy lannoite-, siemen-, kasvinsuojelu- ja polttonesteliiketoimintansa Viljelijän Bernerille

Berner Oy:n maatalousliiketoimintayksikkö Viljelijän Berner vahvistuu kasvintuotannon tuotantopanoskaupassa Turun ja Loimaan alueella 1.2.2022 alkaen, kun kauppias Kari Mylen myy yhtiölle osan Mylenin Kauppa Oy:n liiketoiminnasta.  

Liiketoimintakauppaan sisältyvät lannoitteet, siemenet, kasvinsuojelu ja polttonesteet. Mylenin Kauppa Oy:n vilja- ja konekaupan toiminnot eivät kuulu kauppaan ja ne loppuvat kevään 2022 aikana. Toimipaikat ja kauppaan kuuluvan liiketoiminnan henkilöstö Turussa ja Loimaalla siirtyvät 1.2. alkaen Viljelijän Bernerin organisaatiolle. 

Mylenin Kauppa Oy pääomistaja Kari Mylenin johdolla teki marraskuun 2021 alussa päätöksen luopua maatalouskaupasta ja keskittyä rautakauppaliiketoimintaan Loimaalla. Neuvottelujen jälkeen Viljelijän Berner valikoitui liiketoiminnan jatkajaksi. Kauppa syntyi yhteisten päämäärien innoittamana. 

– Näemme Mylenin Kauppa Oy:ssä tärkeänä, että maatalouskaupassa tulee jatkossakin olla mukana vahva, sitoutunut ja toimintaansa kehittävä, kotimaassa omistettu yritys. Viljelijän Bernerin ajatukset ja tavoitteet maatalouden tuotantotarvikekaupan kehittämisestä vastaavat pitkälti Mylenin Kauppa Oy:n näkemyksiä tulevaisuudesta. Uskommekin Viljelijän Bernerin jatkavan ja kehittävän parhaiten Mylenin Kauppa Oy:n hyviä ja pitkäaikaisia asiakassuhteita, kertoo kauppias Kari Mylen. 

Berner on toiminnoillaan vahvasti mukana suomalaisessa maataloudessa ja elintarvikkeiden tuotantoketjuissa. Yhtiö on toiminut viljelijöiden asiantuntevana kumppanina jo lähes 90 vuoden ajan ja sillä on edelleen vahva tavoite kasvaa ja kehittyä maataloussektorilla ja palvella suomalaisia viljelijäasiakkaita laaja-alaisesti.  

-Kotimaisen maatalouden kehittäminen on meille Bernerillä tärkeää. Mylenin Kauppa Oy:n henkilöstön vahva osaaminen yhdessä Bernerin tuotteiden ja ratkaisujen kanssa auttaa palvelemaan sekä uusia että vanhoja asiakkaita entistä paremmin Varsinais-Suomen alueella, iloitsee Berner Oy:n liiketoimintajohtaja Kalle Erkkola.  

Siirtyvän liiketoiminnan liikevaihdon arvo ei ylitä Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) ilmoitusvelvollisuuden kynnysarvoa, eikä edellytä KKV:n käsittelyä.