Berner on ostanut ruotsalaisen ClaraLab AB:n vahvistaen asemaansa laboratoriolaitteiden markkinoilla Pohjoismaissa

Berner Oy:n tytäryhtiö Bröderna Berner AB on ostanut ruotsalaisen laboratoriolaitteiden jakelijan ClaraLab AB.n, joka toimii myös Norjassa ja Tanskassa. Osapuolet allekirjoittivat sopimuksen 16.3.2022.

ClaraLab AB:n ja sen tytäryhtiöiden LAB Sweden AB:n, LAB Norway AS:n ja LAB Denmark Aps:n yritysostolla Berner vahvistaa asemaansa edelleen pohjoismaisena laboratoriolatteiden toimittajana laajalla tuoteportfoliolla sekä erinomaisella henkilöstön osaamisella.

“ClaraLab AB:n yritysostolla on merkittävä rooli laboratoriolaiteliiketoiminnan pohjoismaisessa kasvustrategiassamme. Yhdessä ClaraLabin korkealaatuisen tuotevalikoiman sekä vahvan ammattitaidon kanssa, pystymme tarjoamaan asiakkaillemme entistäkin houkuttelevampaa yhteistyötä ja tukemaan heidän laboratoriotoimintojaan edelleen”, Berner Oy:n toimitusjohtaja Antti Korpiniemi sanoo.

ClaraLabin laboratoriolaitteiden valikoima täydentää Bernerin nykyistä valikoimaa, joka sisältää laitteita ja kulutustarvikkeita elintarvike- sekä kemianteollisuuden, ympäristöanalytiikan sekä tutkimuslaitosten ja korkeakoulujen tuotekehitys-, tutkimus- ja laadunvalvontalaboratorioiden tarpeisiin.

ClaraLabin Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa toimivat tiimit tarjoavat ratkaisuja tutkimuksen ja tuotekehityksen, tuotannon, rutiinianalytiikan ja laadunvarmistuksen analyysitarpeisiin. Valikoimista löytyy kattavasti analyyttisen kemian laitteita, automaatioratkaisuja, biotekniikan laitevalikoimaa, peruslaitteita ja kulutustarvikkeita. Yhtiössä työskentelee 25 henkilöä. 

Samankaltaisella arvopohjalla ja yrityskulttuurilla oli merkittävä rooli ClaraLabin myynnissä Bernerille.

“Bernerin vahva laboratorioliiketoiminnan ja pohjoismaisten markkinoiden ymmärrys vaikutti myös merkittävästi myyntipäätöksen tekemiseen. Bernerillä on pitkän aikavälin strategia henkilöstön hyvinvoinnin edistämiseksi sekä toimittaja- ja asiakastyön johtamiseen ja kehittämiseen. Odotamme innolla menestyksellistä tulevaa yhteistyötä,” toteavat yhteisesti Claes Karlsson, toimitusjohtaja ClaraLab AB ja LAB Denmark sekä Annika Garnås, toimitusjohtaja LAB Sweden ja Lab Norway.
 

Bernerin laboratorioliiketoiminta on toiminut Suomessa ja Virossa jo vuosikymmenten ajan. Viimeisen kahden vuoden aikana laboratorioliiketoiminta on laajentunut myös Ruotsiin ja Norjaan.  Kokonaisvaltaisten laite- ja palveluratkaisujen lisäksi tarjoamme asiantuntijuuttamme laitevalintaan, koulutukseen ja tekniseen huoltoon.

ClaraLab AB jatkaa toimintaansa Bröderna Berner AB:n itsenäisenä tytäryhtiönä.

 

Lisätietoja:
Antti Korpiniemi                                                                                
toimitusjohtaja, Berner Oy                                                                              
puh: 050 551 3720       

Pauliina Bovellan
liiketoimintajohtaja, Berner MedLab
puh:  040 152 059
                                                             

Bröderna Berner AB (Berner Medical, Berner Lab, Gullviks, Berner Industries) on perheyritys Berner Oy:n tytäryhtiö Ruotsissa. Berner Labin nykyinen tuoteportfolio Ruotsissa sisältää korkealaatuiset laboratoriolaitteet pääasiassa petrokemialliselle teollisuudelle. Suomessa tuotevalikoima kattaa kokonaisvaltaisesti koko laboratoriokentän tarpeet. Berner-konsernin liikevaihto oli 417 miljoonaa euroa vuonna 2021. Konsernissa työskentelee 785 henkilöä Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Baltiassa.

ClaraLab AB on vuonna 2007 perustettu dynaaminen skandinaavinen yhtiö. Yritys toimittaa korkealaatuisia tuotteita ja laitteita laboratorioiden tarpeisiin tytäryritystensä LAB Sweden AB:n, LAB Norway AS:n ja LAB Denmark Aps:n kautta. Yhtiö työllistää 25 henkilöä Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. www.claralab.se

Media:

Jaa sosiaalisessa mediassa