Berner Oy ostaa Apetit Oyj:n Viljakauppa-liiketoiminnan ja vahvistuu edelleen maatalousliiketoiminnassa

Berner Oy on sopinut Apetit Oyj:n kanssa yhtiön Viljakauppa-liiketoiminnan ostamisesta. Järjestely toteutetaan liiketoimintakauppana sisältäen Avenan kotimaan viljakauppaliiketoiminnan sekä viljavarastot ja satamaoperaatiot Suomessa. Kaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisen hyväksyntää.

Liiketoimintakauppa nähdään Bernerillä loistavana mahdollisuutena kehittyä ja vahvistua edelleen suomalaisten maanviljelijöiden asiantuntevana ja laaja-alaisena kumppanina.

”Apetitin Viljakauppa-liiketoiminnan hankinta antaa meille mahdollisuuden kasvattaa maatalouskaupan arvoketjuamme Suomessa. Uskommekin, että nyt toteutettu järjestely, yhdessä olemassa olevan osaamisemme kanssa, tuo merkittää lisäarvoa koko tuotannonpanos- ja viljakaupan kehittämiseen sekä kilpailukyvyn vahvistamiseen”, kertoo Berner Oy:n toimitusjohtaja Antti Korpiniemi.

Berner Oy ja Apetit-konsernin tytäryhtiö Avena Nordic Grain Oy aloittivat tiiviin Viljelijän Avena Berner -yhteistyön vuonna 2018. Toimintamalli on perustunut kumppanuuteen ja yhteiseen kenttäorganisaatioon tuotantopanos- ja viljakaupassa. Liiketoimintakaupan toteutuessa Avenan viljakaupan Suomen-henkilöstö siirtyy Bernerin palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

”Vahva yhteistyö Bernerin ja Avenan välillä kehittyy liiketoimintakaupan ansiosta entistä tiiviimmäksi. Työ viljelijäasiakkaiden kanssa jatkuu kuten ennenkin. Toimimalla yhdessä yhtiössä parannamme viljakaupan ja tuotantopanosmyynnin saumatonta yhteistyötä entisestään”, toteaa Berner Oy:n liiketoimintajohtaja Kalle Erkkola.

Apetitin tavoitteena on keskittyä jatkossa entistä vahvemmin Ruokaratkaisujen ja Öljykasvituotteiden kehittämiseen. Viljakauppa-liiketoiminnan Baltian toimintojen myymisestä Scandagra-konsernille Apetit sopi joulukuussa 2021. Viron yhtiötä koskeneen kaupan ehdot ovat täyttyneet ja kauppa on toteutunut 10.3.2022. Liettuan yhtiön liiketoimintakaupan toteutuminen odottaa paikallisen kilpailuviranomaisten hyväksyntää.

”Apetitin strategisena tavoitteena on ollut kehittää kaupankäynnin kyvykkyyttä viljakaupassa. Toimintaympäristössä ja markkinatilanteessa tapahtuneiden muutosten seurauksena tavoitteen saavuttaminen on ollut haastavaa. Uskon kuitenkin, että vahvana kotimaisena maatalouskaupan toimijana Bernerillä on hyvät lähtökohdat ja synergiat viljakauppaliiketoiminnan edelleen kehittämiseksi”, sanoo Apetit Oyj:n toimitusjohtaja Esa Mäki.

Lisätietoja:

Antti Korpiniemi, toimitusjohtaja, Berner Oy, puh. 020 791 4200
Kalle Erkkola, liiketoimintajohtaja, Berner Oy, puh. 020 791 4302
Esa Mäki, toimitusjohtaja, Apetit Oyj, puh. 010 402 2100

 

Berner Oy on vuonna 1883 perustettu kasvava ja kansainvälistyvä suomalainen neljän liiketoiminta-alueen perheyritys, jonka laadukkaat kotimaiset ja kansainväliset brändit ovat kiinteä osa suomalaista arkea. Konsernin liikevaihto vuonna 2021 oli 417,7 miljoonaa euroa ja se työllistää 785 henkilöä Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Baltiassa. Olemme sitoutuneet vastuullisuutemme jatkuvaan kehittämiseen #huomisenpuolustaja. Viljelijän Berner on yksi Berner Oy:n neljästä liiketoiminta-alueesta ja on muodostanut yhdessä Avenan kanssa maatalouskauppaa tekevän Viljelijän Avena Berner -organisaation. www.berner.fi ja www.viljelijanavenaberner.fi.    

Apetit on suomalainen elintarvikeyhtiö, jolla on vahva integraatio kotimaiseen alkutuotantoon. Perustamme toimintamme ainutlaatuiseen ja kestävään arvoketjuun: luomme kasviksista hyvinvointia tarjoamalla maistuvia ja arkea helpottavia ruokaratkaisuja. Lisäksi jalostamme rypsistä laadukkaita kasviöljyjä ja rypsipuristeita rehuraaka-aineeksi sekä käymme viljakauppaa kansainvälisesti. Apetit Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Konsernin liikevaihto vuonna 2021 oli 284 miljoonaa euroa. www.apetit.fi

Media:

Jaa sosiaalisessa mediassa