Berner-konsernin liikevoitto kasvoi 31,7 prosenttia 23,2 miljoonaan euroon vuonna 2021

Perheyritys Bernerin 138. toimintavuosi oli vahva yrityskauppojen vuosi. Vahvistuimme kuudella yrityskaupalla kaikilla neljällä liiketoiminta-alueellamme kasvustrategiamme mukaisesti. Onnistuimme samalla kasvattamaan myyntiämme ja tulostamme myös orgaanisesti.

Liikevoittomme kasvoi 31,7 prosenttia 23,2 miljoonaan euroon liikevaihtomme kasvaessa 417,7 miljoonaan euroon (28,8 %:n kasvu). Konsernin vakavaraisuus ja maksuvalmius ovat vahvalla tasolla myös vuonna 2021 omavaraisuusasteen ollessa 47,4 prosenttia. Sijoitetulle pääomalle kertyi tuottoa 11,3 prosenttia (12,4 prosenttia vuonna 2020). Investointeja teimme ennätyksellisellä 51 miljoonalla eurolla (14,3 milj. euroa vuonna 2020).

Todellinen yrityskauppojen vuosi  
Myimme viime vuonna Koneet-liiketoimintayksikkömme ja vahvistimme kuudella yrityskaupalla kaikkia neljää liiketoiminta-aluettamme, jotka ovat Kuluttajatuotteet, Terveydenhuolto ja Laboratoriot, Maatalous ja Teollisuus.  

”Laajensimme yrityskaupoilla tarjontaamme niin metsäteollisuudelle, maatalouteen, terveydenhuollolle kuin kuluttajillekin ja pystymme palvelemaan asiakkaitamme nyt entistäkin monipuolisemmin”, Berner Oy:n toimitusjohtaja Antti Korpiniemi iloitsee.

Berner toimii nyt entistäkin fokusoituneempana ja vahvempana tavoittelemassa vakaata ja kestävää liikevaihdon ja tuloksen kasvua. Konsernin henkilöstön lukumäärä oli vuoden lopussa 785 Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Baltiassa.
 

Desinfektiotuotteilla ja kotitesteillä koronaa vastaan  
Korona aiheutti edelleen saatavuus- ja logistiikkahaasteita useissa tuotekategorioissamme. Henkilöstömme vahvan sitoutumisen ja nopean reagoinnin, pitkäaikaisten yhteistyökumppanuuksien ja hyvien asiakassuhteidemme ansiosta, onnistuimme kuitenkin selättämään pahimpia haasteita.

”Taistelumme omalta osaltamme koronaa vastaan jatkui oman Heinäveden tuotantomme desinfektiotuotteiden lisäksi viime vuonna myös maahantuomillamme Flowflex-koronakotitesteillä”, Korpiniemi kertoo.

Työtä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi 
Vastuullisuuden kehitystyössämme nousi viime vuonna esille erityisesti työmme ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi, johon vastuullisuusohjelmassamme olemme sitoutuneet. Loppuvuonna liityimme mukaan Science Based Targets -ilmastoaloitteeseen ja tulemme asettamaan tieteeseen perustuvat Pariisin ilmastosopimuksen mukaiset 1,5 asteen päästövähennystavoitteet.

Heinäkuun alussa siirryimme käyttämään Heinäveden tehtaidemme ja Vantaan Viinikkalan logistiikkakeskuksen välisissä kuljetuksissa Neste My Uusiutuva Diesel -polttoainetta. Tämän ansiosta laskennalliset kasvihuonekaasupäästöt tulevat vähenemään 90 %:lla reitin kokonaispäästöissä. Tuotteemme valmistetaan Heinävedellä uusiutuvalla energialla nyt 99,9–100 %:sti.

Linkki vuoden 2021 vuosikatsaukseemme https://www.berner.fi/wp-content/uploads/2022/04/berner_vuosikatsaus-2021.pdf

Lisätietoja:

Antti Korpiniemi
toimitusjohtaja
Berner Oy
Puh: 050 551 3720

 

Berner Oy on vuonna 1883 perustettu kasvava ja kansainvälistyvä suomalainen neljän liiketoiminta-alueen perheyritys, jonka laadukkaat kotimaiset ja kansainväliset tuotteet ovat kiinteä osa suomalaista arkea. Pääkonttorimme, tutkimus- ja kehitysyksikkömme ja tuotantolaitoksemme sijaitsevat Suomessa, tytäryhtiömme Ruotsissa, Norjassa ja Baltiassa. Konsernimme liikevaihto vuonna 2021 oli 417,7 miljoonaa euroa ja meillä työskentelee 785 henkilöä. Vastuullisilla toimintatavoilla on Bernerillä pitkät perinteet ja vastuullisuus kiteytyy vahvasti myös kaiken tekemisemme ytimeen eli huomisen puolustamiseen – toimimme niin, että meillä kaikilla on vielä 100 vuodenkin päästä hyvä olla ja elää #huomisenpuolustaja. Lisätietoja: berner.fi