Koronatilanne ei osoita laantumisen merkkejä – kotitestaus edelleen apuna pandemian hallinnassa

Asiantuntijat ja tilastot kertovat, että koronapandemia jatkuu edelleen, eikä tilanteen rauhoittumisen ajankohtaa ole vielä näköpiirissä. Helppokäyttöisillä, tutkituilla ja luotettavilla koronakotitesteillä hidastetaan pandemian leviämistä ja suojataan riskiryhmäläisiä.

Sosiaali- ja terveysministeriön päivitetyssä kansallisessa koronatestaus- ja jäljitysstrategiassa tavoitteena on ehkäistä koronan leviämistä erityisesti riskiryhmissä. Strategian mukaan omaehtoinen kontaktien välttäminen sairaana ja kotitestaus omaehtoisten päätösten tukena ovat keinoja, joilla hidastetaan epidemian leviämistä ja vähennetään terveydenhuollon kuormittumista.

Sosiaali- ja terveysministeriö suosittelee kotitestausta erityisesti henkilöille, joilla on koronavirustartuntaan sopivia oireita sekä oireettomille koronavirukselle altistuneille vähintään kahdesti kolmen päivän välein nimenomaan oireettomien testaamiseen tarkoitetulla testillä.

Suomalaiset kuluttajat ovat olleet aktiivisia kotona testaajia. Monilla on tahto toimia vastuullisesti riskiryhmiä kohtaan ja välttää jatkotartuntojen aiheuttamista.

Kotitestit eivät korvaa kokonaan terveydenhuollossa tehtäviä testejä, mutta ne mahdollistavat laajemman testauksen pienemmällä kynnyksellä. Tietyissä tilanteissa on edelleen tärkeää hakeutua terveydenhuollossa tehtäviin testeihin.
 

Bernerin maahantuoma Flowflex-koronakotitesti tunnistaa omikronin ja soveltuu sekä oireellisten että oireettomien testaamiseen
 

Kotikäyttöön tarkoitettujen testien tulisi olla mahdollisimman tutkittuja ja helppokäyttöisiä, jotta niiden testitulokset olisivat luotettavia. Näytteenoton onnistuminen korreloi suoraan testituloksen luotettavuuden kanssa.

Bernerin maahantuoma, Acon Biotechin valmistama, Flowflex-koronakotitesti eli antigeenitesti soveltuu sekä oireellisten että oireettomien testaamiseen. Acon Biotech on ilmoittanut, että analyysien perusteella Flowflex-antigeenipikatestit tunnistavat myös omikron-virusvariantin.

Olemme saaneet paljon kiitosta Flowflex-kotitestin helppoudesta. Kotitestissämme on heti käyttövalmis uuttoliousputki, jolloin se ei vaadi käyttäjältä liuosten käsittelyä, ja siten parantaa testin luotettavuutta. Lisäksi testistämme löytyy kotikäyttäjille suunniteltu lyhyempi näytteenottopuikko.

Flowflex-kotitestissämme kotimaiset kieliversiot tarjotaan kuluttajalle kiinteästi alkuperäiseen pakkaukseen liitettynä, pakkauksen sisällä, helposti ymmärrettävinä.  

Berner Oy on toiminut testimarkkinoilla jo pitkään ennen koronakriisiä
 

Koronakotitestit ovat vaativamman riskiluokituksen tuotteita, minkä vuoksi on tärkeää, että niiden maahantuojilta löytyy tuntemusta diagnostiikka-alan kansallisesta lainsäädännöstä. Testimarkkinoilla Berner on toiminut jo pitkään ennen koronakriisiä.

Olemme tehneet yhteistyötä koronatestejä valmistavan päämiehen, Acon Biotechin, kanssa jo ennen kotitestien maahantuontia. Valmistajalla on kokemusta Suomen lisäksi yli 150 muusta maasta, ja yritys on toimittanut Eurooppaan jo satoja miljoonia FlowflexTM -antigeenipikatestejä. Berner maahantuo kotitestien lisäksi ammattilaiskäyttöön tarkoitettuja testejä.
 

Yhteisellä asialla kuluttajien puolesta
 

Markkinoilla on valitettavasti ollut testejä, jotka eivät täytä kaikkia kotitesteille asetettuja vaatimuksia. Kuluttajien saatavilla on ollut muun muassa antigeenipikatestejä, joista puuttuu suomen- ja ruotsinkieliset pakkausmerkinnät ja käyttöohjeet. Lisäksi testejä on markkinoitu käyttöohjeen käyttötarkoituksen vastaisesti.

Ainoastaan tutkitut, luotettavat koronakotitestit antavat todenmukaisia testituloksia, joita voidaan käyttää päätösten tukena ja epidemian hillitsemisessä. Koska kuluttajalta ei voi edellyttää tietämystä ja kokemusta koronakotitesteistä, jälleenmyyjällä on vastuu valita luotettavat tuotteet valikoimiinsa. Kuumentuneilla testimarkkinoilla asiantunteva ja vastuunsa kantava maahantuoja onkin jälleenmyyjän paras yhteistyökumppani.

Lisätietoja: 
Sanna Teirmaa
Business Manager, Mikrobiologia
Berner Oy
Puh: 044 984 0191
sanna.teirmaa@berner.fi

Berner Oy on vuonna 1883 perustettu kasvava ja kansainvälistyvä suomalainen neljän liiketoiminta-alueen perheyritys. Pääkonttorimme, tutkimus- ja kehitysyksikkömme ja tuotantolaitoksemme sijaitsevat Suomessa, tytäryhtiömme Ruotsissa, Norjassa ja Baltiassa. Konsernimme liikevaihto vuonna 2021 oli 417,7 miljoonaa euroa ja meillä työskentelee 785 henkilöä. Bernerin MedLab-liiketomintayksikkkö on terveydenhuollon ja laboratorioalan ammattilaisten luotettava kumppani. Vastuullisilla toimintatavoilla on Bernerillä pitkät perinteet ja vastuullisuus kiteytyy vahvasti myös kaiken tekemisemme ytimeen eli huomisen puolustamiseen – toimimme niin, että meillä kaikilla on vielä 100 vuodenkin päästä hyvä olla ja elää #huomisenpuolustaja. Lisätietoja: berner.fi   

 

Media:

Jaa sosiaalisessa mediassa