Kesän trendikkäimmät kasvit puutarhaan – ja miten pidät ne hengissä läpi kesän

Kasvitrendit, samoin kuin sisustustrenditkin vaihtelevat. Nyt nostaa päätään luonnon monimuotoisuus, runsaus, luonnonläheisyys, hyvinvointia lisäävä puutarha sekä paluu juurille -tyyli. Samalla kertakäyttökulttuuri alkaa väistymään; kasveista halutaan pitää parempaa huolta sen sijaan, että niitä vaihdettaisiin aina uusiin.

Tänä vuonna runsaus on trendikästä, myös puutarhassa. Nyt pihoille, terasseille ja parvekkeille halutaan runsasta, monimuotoista, virkistävää ja iloista kasvia. Tavoitteena on loihtia itselle ja läheisille hyvää oloa tuottavia kukkayhdistelmiä ja puhdistautua pandemian aiheuttamasta ankeudesta. Luonto halutaan lähelle, ja perhosia ja pölyttäjiä huomioivia tekoja tehdään entistä enemmän. Toinen suuntaus on mieltä rauhoittava ja perinteitä kunnioittava puutarhanhoito, jolloin turvaudutaan vanhoiksi hyviksi havaittuihin tuttavuuksiin.

Trendit kukkaistutuksissa

Kokeile rohkeasti uutta, tai turvaudu vanhoihin tuttavuuksiin.

1. Raikas uusi alku; valkoisen ja vihreän sävyin sekä sinne taitettuna viileää punertavaa ja sinertävää sekä sitruunakeltaista. Isoja vihreitä erilaisia lehtimuotoja, viherkasveja raikkaiden vaaleiden kukkivien kanssa. Valkoinen sinisarja, leijonankita, kallat, hortensiat, palmukasvit. Valkovihreät lehtivärit.

2. Väriloistoa; erilaisia pastellin sävyjä, kuten pinkkiä, sinistä, mintun vihreää, vaaleaa oranssia. Iloisia väri- ja kukkayhdistelmiä. Päivänkakkarat, auringonkukat, kosmoskukat, kärsämöt, lemmikit, kellokukat, koristeheinät.

3. Perinteitä kunnioittava; nuden sävyjä, oliivin vihreää, burgundin punaista. Tähän kuuluvat pelargonit, miljoonakellot, petuniat, hopeaputous, hopealehti.

4. Hyvinvointia vahvistava; pastellin värejä ja neonsävyjä. Kuplivaa, kevyttä, pyöreitä muotoja. Ikiviuhkot, aloe vera, koristeheinät, harsokukat, ritarinkannukset, daaliat, laventelit, tuoksuherneet.

Vinkit kesäistutusten kukoistukseen

Jotta kesäkukat saa pidettyä hengissä, tärkeää on oikea istutus, oikeamääräinen kastelu ja lannoitus. Istuta kesäkukat tarpeeksi suureen ruukkuun, jotta juurilla on tilaa kasvaa. On myös oleellista muistaa salaojitus ruukun pohjalle, jotta kasteluvesi ei jää lillumaan pohjalle. Kukat helposti hukutetaan liiallisella kastelulla, jolloin on tärkeää, että ylimääräinen vesi pääsee ruukusta pois. Yksi vaihtoehto on istuttaa kukat GreenCare Savirouheeseen, joka on vaihtoehto kukkamullalle. Savirouheeseen istutettu kasvi pärjää sisätiloissa hyvin pidemmän ajan ilman kastelua, sillä se imee veden nopeasti, mutta luovuttaa sitä kasville hitaasti.

Lannoitus on elinehto kesäkukille ja myös yksivuotisia kesäkukkia täytyy lannoittaa. Lannoituksen avulla kasvi jaksaa kukkia koko kasvukauden. Helpoin tapa lannoittaa on antaa kasteluveden yhteydessä lannoite joka kastelukerralla. Tähän tarkoitukseen sopii erinomaisesti klassikkotuote GreenCare Puutarhan Kesä -kastelulannoite, joka antaa näyttävän kukinnan sekä pitkäkestoisen sadon. Kun kastelet, kastele kerralla reilusti ennemmin kuin useita kertoja päivässä. Kasvien on parempi saada reilusti kosteutta, minkä jälkeen ne voivat olla hetken kasvamassa ilman kosteutta. Maaperän kosteutta voi sitoa sijoittamalla katetta kasvien ympärille, jolloin myös rikkakasvit pysyvät poissa. 

Lataa kuvamateriaali: https://www.bernerbrandbank.fi/l/vv2TWdnkHMJ-

Lue lisää tuotteistawww.greencare.fi

Kuluttajatiedustelut: Berner Oy, puh. 0207 91 00

Uusimmat tiedotteemme löytyvät osoitteesta www.berner.fi/uutishuone

Media:

Jaa sosiaalisessa mediassa