Koronakotitestit ovat edelleen tärkeässä roolissa riskiryhmäläisten suojaamisessa ja pandemian hillitsemissä

Koronarajoituksia on purettu viime aikoina muun muassa poistamalla maskisuositus. Asiantuntijat ja tilastot kertovat, että globaali koronapandemia on kuitenkin edelleen käynnissä ja tautitapauksia todetaan Suomessakin edelleen useita tuhansia viikoittain. Suomalaiset ovat olleet aktiivisia kotona testaajia pandemian aikana ja kotitestien aktiivisella käyttämisellä edelleen pystytään suojaamaan riskiryhmäläisiä ja hillitsemään pandemiaa.

Sosiaali- ja terveysministeriön päivitetyssä kansallisessa koronatestaus- ja jäljitysstrategiassa tavoitteena on ehkäistä taudin leviämistä erityisesti riskiryhmissä. Strategian mukaan omaehtoinen kontaktien välttäminen sairaana ja kotitestaus omaehtoisten päätösten tukena ovat keinoja, joilla hidastetaan epidemian leviämistä ja vähennetään terveydenhuollon kuormittumista.

Berner on tehnyt tiivistä yhteistyö viranomaisten ja muiden asiantuntijoiden kanssa parhaiden ratkaisujen löytämiseksi koronapandemian hallinnassa. Hygienia- ja desinfiointiratkaisujen kehittämisen lisäksi toimme markkinoille luotettavan koronakotitestin, Flowflexin, joka soveltuu sekä oireellisten että oireettomien testaamiseen.

Helppokäyttöisyys avainasemassa kotitesteissä

Sosiaali- ja terveysministeriö suosittelee tällä hetkellä kotitestausta erityisesti henkilöille, joilla on koronavirustartuntaan sopivia oireita sekä oireettomille koronavirukselle altistuneille. Kotitestit eivät korvaa kokonaan terveydenhuollossa tehtäviä testejä, mutta ne mahdollistavat laajemman testauksen pienemmällä kynnyksellä. Tietyissä tilanteissa on siis edelleen tärkeää hakeutua terveydenhuollossa tehtäviin testeihin.

Suomalaiset kuluttajat ovat olleet aktiivisia kotona testaajia. Monilla on tahto toimia vastuullisesti riskiryhmiä kohtaan ja välttää jatkotartuntojen aiheuttamista.

Vastuullisuus linkittyy vahvasti myös itse kotitesteihin. Kotikäyttöön tarkoitettujen testien tulisi olla mahdollisimman tutkittuja ja helppokäyttöisiä, jotta niiden testitulokset olisivat luotettavia.

Kotitestien luotettavuuden varmistamiseksi on tärkeää, että valmistajat reagoivat nopeasti myös uusiin virusvariantteihin. Valmistajilla on vastuu tutkia, tunnistavatko kotitestit myös virusvariantit. Bernerin maahantuomien testien valmistaja Acon Biotechin mukaan Flowflex -antigeenipikatestit tunnistavat myös omikron-virusvariantin.


Jälleenmyyjän paras kumppani on tunnettu, luotettava toimija

Ainoastaan tutkitut, luotettavat koronakotitestit antavat todenmukaisia testituloksia, joita voidaan käyttää päätösten tukena ja pandemian hillitsemisessä. Koska kuluttajalta ei voi edellyttää tietämystä ja kokemusta koronakotitesteistä, vastuunsa kantava maahantuoja onkin jälleenmyyjän paras yhteistyökumppani.

Koronakotitestit ovat vaativamman riskiluokituksen tuotteita, minkä vuoksi on tärkeää, että niiden maahantuojilta löytyy tuntemusta diagnostiikka-alan kansallisesta lainsäädännöstä. Berner on ollut testimarkkinoilla jo pitkään ennen koronakriisiä. Olemme koronatestien virallinen maahantuoja ja toimintamme täyttää diagnostiikka-alaa koskevat lakisääteiset vaatimukset. Maahantuomme kotitestien lisäksi ammattilaiskäyttöön tarkoitettuja testejä.

Diagnostiikka-alalla pitkään työskennelleenä odotan edustamiemme testien valmistajalta luotettavuutta ja kokemusta myös tuotekehityksestä ja valmistusprosessista. Flowflex-koronakotitestin valmistaja Acon Biotech on toiminut yli 26 vuotta diagnostisten testien valmistajana ja sillä on asiakkaita Suomen lisäksi yli 150 muussa maassa. Yritys on toimittanut Eurooppaan satoja miljoonia Flowflex™ -antigeenipikatestejä.

Jaksetaan vielä

Koronapandemia on kurittanut koko maailmaa jo reilut kaksi vuotta. Olemme jo useamman kerran huokaisseet helpotuksesta ja luulleet pahimman olevan ohi, mutta pandemia uusine variantteineen on näyttänyt ikävät voimansa. Toivon, että nyt lopulta olisimme tilanteessa, jossa pandemia alkaisi tässä mittaluokassa lopullisesti hiipumaan. Me suomalaiset olemme olleet lainkuuliaisia koronarajoitusten noudattajia ja ahkeria kotona testaajia. Niin kauan kuin tautia on vielä liikkeellä, ovat luotettavat koronakotitestit erinomainen keino riskiryhmäläisten suojaamisessa ja pandemian hillitsemisessä.

 

Sanna Teirmaa
Business Manager
Berner Oy

Media:

Jaa sosiaalisessa mediassa