Kotimaista kauraa ja luonnonkosmetiikkaa koko perheen iholle: Vauvaperheiden luottomerkki Ainu tuo markkinoille Kaura-tuotesarjan

Hellävaraisen Ainu Kaura -sarjan tuotannossa hyödynnetään elintarviketeollisuuden virroista saatua laadukasta, suomalaista kauraöljyä. Tuotteilla on kansainvälinen Cosmos Natural -luonnonkosmetiikkasertifikaatti, ja ne sopivat vastasyntyneestä alkaen kaikenikäiselle iholle.

Kauran hyödyt on huomattu viime vuosina laajalti erilaisissa elintarviketuoteryhmissä, ja nyt kaura löysi paikkansa vauvanhoitotuotteissa: uudet Ainu Kaura -tuotteet sisältävät kotimaista kauraöljyä. Kauraöljy on tehokas ihon kosteuttaja, ja se sisältää E-vitamiinia, luonnon omaa antioksidanttia.

Ainu Kaura -tuotteet valmistetaan Berner tehtaalla Heinävedellä. Niiden sisältämä kauraöljy saadaan Fazerilta elintarviketeollisuuden virrasta. Lisäksi näillä laadukkailla uutuuksilla on kansainvälinen Cosmos Natural -sertifikaatti, jota saa käyttää ainoastaan silloin, kun tuote on valmistettu maailman tunnetuimman Cosmos-luonnonkosmetiikkastandardin mukaisesti.

Jotta sertifioitua Cosmos-luonnonkosmetiikkaa pystyttiin valmistamaan, Bernerin Heinäveden-tehdas piti auditoida standardin mukaisesti:

– Olemme seuranneet ISO-standardeja laadun, ympäristön ja kosmetiikan hyvän valmistustavan osalta jo vuosia, joten isoja muutoksia ei tehtaalle tarvinnut tehdä. Joitakin vaihdoksia jouduimme tekemään linjastojen ja työvälineiden pesukemikaaleihin, kertoo Bernerin tuotekehityskemisti Laura MartikainenEniten aikaa kului kuitenkin standardin mukaisten raaka-aineiden selvittämiseen ja testaamiseen, Martikainen jatkaa. 

Sarjan odotetut tuotteet ovat Ainu Kaura Eco Perusvoide ja Ainu Kaura Eco Pesuvoide. Suomalaisen kauraöljyn lisäksi niissä käytetään Suomessa valmistettua ksylitolia, joka kosteuttaa ihoa. Tuotteet ovat biohajoavia ja vegaanisia.

Hellävaraista, pehmeää ja nopeasti imeytyvää Ainu Kaura Eco Perusvoidetta voivat käyttää kaikenikäiset: se sopii niin vastasyntyneen kuin suvun vanhimpienkin herkälle iholle.

Hajusteeton ja väriaineeton Ainu Kaura Eco Pesuvoide on puolestaan aivan uudentyyppinen tuote vauvantarvikehyllyyn: Se ei kuivata, vaan jättää ihon pesun jälkeen kosteutetuksi. Lisäksi sitä voi käyttää myös vedettömään pesuun – pyyhkäisy pesuvoiteella kostutetulla vanulapulla riittää puhdistuksekseen. Siksi pesuvoide on näppärä napata mukaan kesän retkille ja kätevä myös iäkkäämpien henkilöiden käyttöön, mikäli pesumahdollisuudet ovat haasteelliset.

Uutuussarja noudattaa upeasti Bernerin Yhteiset vastuumme -vastuullisuusohjelmaa, jossa tuotteiden vastuullisuudella ja ilmasto- ja ympäristövaikutuksilla on entistä suurempi merkitys. Paitsi että Ainu Kaura -tuotteet ovat kotimaisia ja sertifioidusti luonnonkosmetiikkaa, käytetään niiden kuljetuksessa Heinäveden tehtaiden ja Vantaan logistiikkakeskuksen välillä uusiutuvaa dieseliä. Tuotteet valmistetaan Heinävedellä 100 %:sti uusiutuvalla energialla.
 

Ainu Kaura Perusvoide

 • Cosmos Natural -luonnonkosmetiikkasertifikaatin kriteerien mukainen
 • Sisältää kauraöljyjä, jotka kosteuttavat, ravitsevat ja pehmentävät ihoa
 • Sisältää ihoa kosteuttavaa ksylitolia
 • Kuivuu nopeasti ja tekee ihosta pehmeän tuntuisen
 • Biohajoava, vegaaninen, hajusteeton ja väriaineeton
 • Rasvapitoisuus 25 %
 • Sopii herkälle ja kuivalle iholle ja on dermatologisesti testattu
 • Tuote on kehitetty Helsingin Herttoniemessä, ja se valmistetaan Heinävedellä

Ainu Kaura Pesuvoide

 • Cosmos Natural -luonnonkosmetiikkasertifikaatin kriteerien mukainen.
 • Sisältää kauraöljyjä, jotka kosteuttavat, ravitsevat ja pehmentävät ihoa.
 • Sisältää ihoa kosteuttavia glyserolia ja ksylitolia.
 • Sopii usein toistuvaan pesuun kuivattamatta ihoa
 • Voidaan käyttää vartalon, kasvojen ja käsien pesuun.
 • Voidaan myös käyttää vedettömään pesuun, jolloin tuotteella puhdistetaan iho esimerkiksi liinan avulla.
 • Biohajoava, vegaaninen, hajusteeton ja väriaineeton.
 • Sopii herkälle ja kuivalle iholle ja on dermatologisesti testattu.
 • Tuote on kehitetty Helsingin Herttoniemessä, ja se valmistetaan Heinävedellä.

Hinta
SVH noin 5,90

Myynnissä
Toukokuusta lähtien päivittäistavaramyymälöissä

Tuotekuvat
https://www.bernerbrandbank.fi/l/SRSdCLJzPVMk

Lisätiedot ja tuotenäytteet
Berner Oy, kuluttajatuotteet – viestintä: Mira Marin, puh. 040 672 4274, sähköposti mira.marin@berner.fi
Berner Oy, kuluttajatuotteet: Eila Saari, puh. 050 359 4366, sähköposti eila.saari@berner.fi

Media:

Jaa sosiaalisessa mediassa