Ovatko etanat ja kotilot vallanneet puutarhasi? Näin torjut ne tehokkaasti

Alkukesä on oikea aika ruveta etanantorjuntaan, sillä mitä aikaisemmin torjunnan aloittaa, sitä helpommalla pääsee. Paras tapa on aloittaa etanoiden poiminta heti niiden ilmaannuttua. Mutta mikäli ne ovat jo ennättäneet munimaan, tarvitaan järeämpiä otteita.

Etanat viihtyvät kosteassa ja vehreässä ja voivat aiheuttaa paljon tuhoa puutarhassa syömällä vihanneksia, lehtiä ja marjoja. Saadessaan rauhassa lisääntyä niitä voi paikoin esiintyä runsaastikin. Kotiloista ja etanoista eroon pääseminen vaatii sitkeää työtä ja niiden ennaltaehkäisy onkin tärkeässä roolissa. Etanaongelmaa voi ennaltaehkäistä pitämällä nurmikon matalana ja kattamalla pensaiden alustat männynkuorikatteella. Jos etanat kuitenkin ovat jo vallanneet puutarhan, kannattaa turvautua tehokkaampiin torjuntakeinoihin.

Luonnonmukaiseen tuotantoon soveltuvaa torjuntaa

Cooper Etanarae torjuu etanoita ja kotiloita pelto- ja puutarhakasveilta niin viljelysmailla, puutarhassa kuin kasvihuoneessa. Cooper Etanarakeen vaikuttava aine on rautafosfaatti, joka sekoittaa etanan aineenvaihdunnan ja saa sen vetäytymään maan alle kuolemaan. Se tehoaa sekä kotiloihin että etanoihin. Rautafosfaatti on luonnossa yleinen aine, joka on turvallinen muille eläimille ja se on myös hyväksytty luomuviljelyyn.

Valmistetta käytetään etanoiden ja kotiloiden torjuntaan niiden tullessa kasvustoon. Rakeet levitetään tasaisesti suojattavien kasvien ympärille ja väleihin niin, etteivät ne joudu kosketuksiin kasvien kanssa. Rautafosfaatti ei ole myrkyllistä kasveille, mutta saattaa värjätä ne mustaksi. Etanarakeen paras levitysajankohta on illalla, jolloin maan kosteus on korkeampi kuin päivällä ja torjuttavat eläimet ovat aktiivisemmin liikkeellä.

Jos etanoita tai kotiloita on esiintynyt yhtenä kesänä, on hyvä tarkkailla puutarhaa jatkossakin, jotta torjunnan voi aloittaa vielä, kun niiden määrä ei ole kasvanut kovin suureksi.

Cooper Etanarae 800 g on saatavana hyvin varustetuista puutarha- ja rautakaupoista. SH 19,90.

Lataa kuvamateriaali: https://www.bernerbrandbank.fi/l/CbmNHhXX9PGm

Lue lisää tuotteista: https://cooper-tuotteet.fi/

Kuluttajatiedustelut: Berner Oy, puh. 0207 91 00

Uusimmat tiedotteemme löytyvät osoitteesta https://www.berner.fi/uutishuone/

Media:

Jaa sosiaalisessa mediassa