Uudistunut Clarins Super Restorative: retinolinomaista tehoa luonnosta vaihdevuosien aiheuttamiin ihonhoidon haasteisiin

Uudistuneen Clarins Super Restorative -tuoteperheen innovaatioiden ajurina on toiminut uusimpien tutkimuksien löydökset fibroblastisolujen toiminnasta vaihdevuosien aikana. Tuoteperhe vastaa aikuisten naisten kohtaamiin ihonhoidon haasteisiin vaihdevuosien aikana, tarjoten ratkaisun estrogeenin määrän laskusta johtuvaan ihon rakenteiden veltostumiseen. Innovatiivista uudistuneissa koostumuksissa on Clarinsin löydökset harunganauutteen retinolinomaisesta tehosta ja piikkiherneuutteen fibroblastisolujen jänteyttä palauttava voima.

Fibroblastisolujen toiminnan ymmärrys uusien innovaatioiden taustalla

Clarins on tutkinut fibroblastisoluja ja hormonaalisten muutosten aiheuttamaa herkkyyttä ihossa jo 18 vuoden ajan. Fibroblastisolut ovat avainasemassa dermiksessä ja ne osallistuvat ihon nuorekkuuden kannalta merkityksellisiin synteeseihin. Ne tuottavat muun muassa kollageenia ja elastiinia, joiden määrän ja aktiivisuuden laskiessa ihon muutokset kuten sen veltostuminen, kimmoisuus ja juonteet ilmenevät entistä näkyvämmin.

Vuonna 2014 Clarinsin tieteelliset tutkimukset osoittivat fibroblastisolujen muuttuvan muodoltaan vaihdevuosien aikana. Fibroblastisolut ovat riippuvaisia estrogeenin tuotannosta, joka vaihdevuosien aikana laskee niiden aktiivisuutta ja määrää. Löydöksien seurauksena Clarins lähestyi fibroblastisolujen tutkimusta uudesta näkökulmasta: mekanobiologian keinoin, joka tutkii mekaanisen paineen vaikutusta soluihin.

Uusimmat tieteelliset löydökset fibroblastisolujen toiminnasta Clarins on tehnyt yhteistyössä INSERM* kanssa. Tutkimukset selvittivät, kuinka elimistön laskenut hormonien tuotanto vaikuttaa fibroblastisolujen kykyyn säilyttää jännite niitä ympäröiviin kollageenisäikeisiin. Löydökset osoittivat, että vaihdevuosien jälkeen fibroblastisolut olivat menettäneet 99,6 % ** niiden jänteydestä ja voimasta vertauksessa nuoriin fibroblastisoluihin. Vähentynyt kollageenintuotanto ja jänteyden menettäminen aiheuttaa fibroblastisoluille haasteita ylläpitää ympäröivää kollageenisäikeiden muodostamaa verkostoa.

1.*INSERM on suuri Ranskan kansallinen terveys- ja lääketutkimusinstituutti, joka on vuonna 1964 perustettu ranskalainen tutkimuslaitos.  2.** In vitro-testit

Uusi raaka-aine löydös palauttaa fibroblastisolujen jänteyttä

Clarins on tutkimuksissaan löytänyt uuden kasviperäisen raaka-aineen, joka toimii tehokkaasti laskeneen estrogeenin määrästä johtuvaan ihon veltostumiseen. Uusi innovaatio, luonnonmukainen piikkiherneuute osoittautui tutkimuksissa palauttavan fibroblastisolujen jänteyttä 89 %.

Piikkiherne on Ranskassa sijaitsevalle Brittanylle tunnuskuvallinen kasvi, joka esiintyy ensisijaisesti rannikko alueilla useissa maaperissä. Yksi piikkihernekasvi tuottaa vuosittain tuhansia siemeniä, jotka säilyvät elinkelpoisina yli 20 vuoden ajan.  Kestävyyteensä johdosta piikkiherne on ekosysteemissä tärkeä kasvi biodiversiteetille, sillä sen mesi ja siitepöly ovat elintärkeitä ravinnon lähteitä mehiläisille.

Luonnonmukainen harunganauute: retinolinkaltainen teho ihon ikääntymisen muutoksia vastaan

Clarins on käyttänyt hoitotuotteissa luonnonmukaista harunganauutetta tehokkaana juonteita täyttävänä raaka-aineena, mutta jatkotutkimukset osoittivat raaka-aineen omaavan retinolinkaltaisen tehon. Harunganan retinolinkaltainen teho on todistettu in vitro-testein Clarins Laboratoriossa viidellä ikääntymisen osa-alueella: kollageenin, pro-kollageeni 1, elastiinin, laminin 5 ja CRBP-1.

Ihon ikääntymisen merkkeihin tehokkaasti toimiva retinoli on A-vitamiinin muoto, jota käytetään laajasti kosmetiikassa ihon kiinteyden, juonteiden, maksaläiskien ja heleyden eheyttämisessä. Se stimuloi kollageenin, elastiinin ja hyaluronihapon tuotantoa, vaikuttaen raaka-aineena kokonaisvaltaisesti ihon kuntoon. Vertauksessa retinoliin, luonnonmukainen harunganauute osoittautui tutkimuksissa yhtä tehokkaaksi ja kaikille ihotyypeille hyvin siedetyksi.

Super Restorative -tuoteperhe apuna elvyttämässä vaihdevuosista johtuvaa ihon epätasapainoisuutta

Voimakkaasti kohottava vaikutus ja ryppyjä täyttävän raaka-aineiden yhdistelmän teho perustuu luonnonmukaisen harunganauutteen voimaan. Säännöllisessä käytössä Super Restorative- hoitovoiteet kiinteyttävät ihoa, vähentävät ryppyjä ja tekevät ihon ulkomuodosta välittömästi pehmeämmän. Kasvojen piirteet tulevat selkeämmin esiin, palauttaen iholle sen nuorekkaan hehkun.

Molempien hoitovoiteiden koostumusta on täydennetty luonnonmukaisella merililja uutteella ehkäisemään ihon kuivuutta. Voiteet sisältävät Clarinsin kehittämää kasvipohjaista Anti-Pollution Complex -yhdistettä, joka suojaa ihoa sisä- ja ulkotiloissa saasteilta ja sinisen valon mahdollisilta haittavaikutuksilta. Yhdistelmä C-vitamiinin johdannaista ja luomu aavikkotaatelinuutetta tuo iholle heleyttä.

Super Restorative -tuoteperheen koostumukset on suunniteltu tukemaan toistensa tehoa ja sopeutumaan ihon luonnolliseen rytmiin

Päivävoiteisiin on lisätty kasviperäistä skvalaania, joka suojaa päivän aikana, yövoiteen sisältäessä ihon heleyttä palauttavaa luomu Välimeren pihlaja-uutetta. Koostumuksien valikoimasta löytyy pehmeitä ja täyteläisiä koostumuksia jokaiselle ihotyypille, jotka jättävät silkkisen ja öljyttömän pinnan iholle. Hoitovoiteiden kukkainen sydäntuoksu täydentyy vaniljanomaisella, lämpimällä hedelmätuoksulla, tarjoten Clarinsille tunnusomaisen, aistillisen käyttökokemuksen.

Koostumuksissa käytetään ensisijaisesti luonnonmukaisia ja Reilun Kaupan -periaatteiden mukaisesti tuotettuja raaka-aineita

Yli 65 vuoden ajan Clarins on sitoutunut noudattamaan tuotekehityksessään periaatteita, joiden arvopohjana on biodiversiteetin säilyminen, Reilun Kaupan -periaatteiden tukeminen ja vastuullisten raaka-aineiden hankinta.

Koostumuksissa käytetty piikkiherneuute on Ranskassa tuotettua ja luonnonmukainen harunganauute on hankittu Reilun Kaupan -periaatteita noudattavalta tilalta Madagaskarin saarelta Jardins du Monden tuella. Vuodesta 2013 lähtien tuottajille on maksettu keräämisen lisäksi bonusta lehtien kuivattamisesta, ja vuodesta 2017 uutteen valmistamisesta. Maksettavan bonuksen tarkoituksena on auttaa Madagaskarin kyliä rahoittamaan erilaisia projekteja, kuten rakentamaan kouluja ja edistää terveydenhuollon palveluita.  

Ympäristöystävällisyys on huomioitu tuotteiden pakkauksissa hyödyntämällä kierrätettyjä materiaaleja. Voidepakkaus sisältää 40 % kierrätettyä lasia, kansi sisältää 52 % kierrätettyä muovia. Pakkauksen kartonki on valmistettu paperista, joka on hankittu vastuullisesti viljellyistä metsistä (FSC-sertifikaatti).

Saatavilla

Clarins-jälleenmyyjiltä elokuun 2022 lopusta lähtien. 

Hinta

Super Restorative -päivävoiteet: kaikille ihotyypeille, SPF 15 ja hyvin kuivalle iholle, 50 ml, 112,00 EUR

Super Restorative -yövoiteet: kaikille ihotyypeille ja hyvin kuivalle iholle, 50 ml, 118,00 EUR  

Kuvalinkki

https://www.bernerbrandbank.fi/l/zHJcqFMjqVmz

Lisätiedot

BERNER OY, kuluttajatuotteet – viestintä

Yhteydenotot: Mira Marin, sähköposti: mira.marin@berner.fi, puh. +358 40 672 4274

Media:

Jaa sosiaalisessa mediassa