Ilmastoneutraali tuoksukonsepti hej:pure: keskiössä puhtaus ja kestävä kehitys

Uusi hej:pure -tuoksukonsepti on saksalaisen tuoksuvalmistaja Mäurer & Witzin innovatiivinen lanseeraus kestävien tuoksujen kasvavaan kysyntään. Ilmastoneutraalin tuoksukonseptin sydänajatuksena on tarjota kuluttajille elämyksellisiä ja hyvää mieltä tuovia tuoksuja, jotka kantavat positiivisen panoksen niin ympäristön kuin yhteisöjen hyväksi. Hej:pure toteuttaa tätä lähestymistä kompensoimalla hiilijalanjäljen rahoittamalla tunnettuja päästövähennyshankkeita, tukemalla paikallisten raaka-aineiden viljelijöiden olosuhteita ja vähentämällä tietoisesti pakkauksessa käytettyjen materiaalien määrää. Vegaaninen tuoksukonsepti sisältää kolme tyylikästä Clean Beauty -tuoksua, jotka on valmistettu ilman kiistanalaisia raaka-aineita.  

Kumppanuus Climate Partnerin kanssa edistää puhtaan juomaveden saantia yhteisöille Ugandassa 

Climate Partner on saksalainen vuonna 2006 perustettu ilmastotoimien konsultointiin erikoistunut palveluntarjoaja, joka laskee tuotannosta aiheutuvat väistämättömät hiilipäästöt ja mahdollistaa yrityksille hiilipäästöjen kompensoinnin sertifioitujen päästövähennyshankkeiden kautta. Lopputuotteen kuluttajille tämä tarkoittaa mahdollisuutta tehdä tietoisia ja kestäviä valintoja ilman merkittävää muutosta kulutustottumuksissa.  

Hej:pure rahoittaa Climate Partnerin Spouts-hanketta, joka mahdollistaa puhtaan juomaveden saannin Ugandassa eläville matalatuloisille perheille. Spouts-hankkeen avulla perheille jaetaan käyttöön keraamisia vesifilttereitä, jotka poistavat noin 99,9 % veden bakteereista ja pitävät täten paikallisista huolta ehkäisemällä epäpuhtaan juomaveden aiheuttamia vakavia sairauksia.  

Ilman vesifilttereitä vesi keitetään juomakelpoiseksi polttamalla puuta tai hiiltä, mikä nostaa hiilipäästöjen määrää ja johtaa alueesta riippuen metsien surkastumiseen. Ugandassa elää noin 40 miljoonaa ihmistä, joilla ei ole pääsyä puhtaaseen juomaveteen.  

Osallistuminen ympäristönsuojeluohjelmiin vähentää mereen päätyvän muovin määrää  

Yhteistyössä Climate Partnerin kanssa hej:pure toteuttaa ilmastoneutraalia lähestymistä osallistumalla kansainväliseen Plastic Bank – ympäristönsuojeluohjelmaan. Ympäristönsuojeluohjelma ehkäisee mereen päätyvän muovin määrää sisällyttämällä paikallisen väestön mukaan kierrätystekoihin. Haitilla, Brasiliassa ja Filippiineillä paikalliset asukkaat keräävät muovijätteitä rannoilta, ja voivat vaihtaa muuten mereen päätyvän muovin vaihtopisteillä rahaan, ruokaan, juomaveteen tai koulutusmaksuihin.  

Hej:pure tukee myös apujärjestö WWF:n Flood of Plastic -hanketta, jolla WWF* on sitoutunut suojelemaan maailman meriä rahoittamalla paikallisia kierrätysinfrastruktuureja.  

Tuki tapahtuu tarjoamalla paikallisille asukkaille tietoa ja koulutusta ympäristötietoisuuden lisäämiseksi. Toimilla pyritään ehkäisemään turismista syntyvää kertakäyttöisen muovijätteen määrää, vähentämään muovin ajautumista suojelluille merialueille ja kehittämään kierrätyksen hallintaa Kaakkois-Aasiassa.  

Vähennä, kierrätä, uusiokäytä: kestävää muotoilua, vähemmän pakkausmateriaaleja 

Lopputuotteen materiaalivalinnat ovat tietoisesti harkittuja, jonka lisäksi tuotteen käytön kannalta epäolennaiset materiaalit on jätetty tarkoituksella pois.   

Trendikkään apteekkihenkisen pullon valmistuksessa käytetään kierrätettyä lasia ja sen tuotenimen kirjailuun on käytetty vain vähän vesipohjaista mustetta. Muovikorkin sijaan tuoksupullo sisältää pienen metalliklipsin suihkekorkin sulkemiseksi. Mattapintainen suihkekorkki on helposti ruuvattavissa irti, jotta pulloa voi sen tyhjentyessä käyttää uusiin tarkoituksiin.  

FSC-sertifioitu laatikko on valmistettu 100 % kierrätetyistä kuitumateriaaleista kunkin tuoksun persoonaa vastaavaksi. Muovin määrää on tietoisesti vähennetty jättämällä sellofaanikääre pois pakkauksen päältä.  

Ulkopuolinen instituutio Cyclos** on sertifioinut lopputuotteen myöntämällä tuoksulle kierrätysasteen 98 %. Kaikki pakkauksen materiaalit ovat kierrätettäviä jätekeräyksen mukaisesti. 

Tyylikkäitä Clean Beauty -tuoksuja ilman kiistanalaiseksi käsitettyjä raaka-aineita 

Positiivisen panoksen kantava tuoksukonsepti sisältää kolme Clean Beauty -tuoksua; pure wood, pure water ja pure flower. Tuoksut noudattavat “vähemmän on enemmän” -periaatetta, eivätkä ne sisällä kiistanalaisiksi käsitettyjä raaka-aineita, kuten ftalaatteja, mineraali- ja palmuöljyä, UV-filttereitä tai väriaineita.  

Tuoksujen pääraaka-aineet toimivat tuotteissa kukin omana ”sankari raaka-aineena”, kantaen sosiaalisen sitoutumisen paikalliseen viljelyalueeseen. Pääraaka-aineet on tuotettu kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti edistäen oikeudenmukaisten työolosuhteiden toteutumista ja olosuhteiden parantumista paikallisilla viljelyalueella.  

Pure water: Jasmine Absolute -uute hankitaan Intiasta ja koko hankintaketju on For Life -sertifioitu. Sertifioinnin myöntämisen edellytyksenä on kriteerien täyttyminen läpinäkyvyyden, ympäristövastuun ja reilujen työolosuhteiden osalta sekä positiivisen suhteen muodostuminen viljelijöihin ja paikallisiin yhteisöihin. Viljelijöille maksetaan työnteosta keskivertoa parempaa palkkaa.  

Pure flower: Damaskonruusuöljy tuotetaan Bulgariassa. Sosiaalinen sitoutuminen edesauttaa oikeidenmukaisten työolosuhteiden toteutumista, on läpinäkyvää ja kunnioittaa ympäristöä sekä biodiversiteettiä.  

Pure wood: Haitilla tuotettu ensiluokkainen Vetiver-öljy on hankittu pitkäaikaiselta kumppanilta, joka on tehnyt pitkäjänteistä ja aktiivista työtä parantaakseen paikallisten viljelijöiden olosuhteita parantamalla muun muassa pääsyä terveydenhuollon palveluihin ja koulutukseen.  

Korkealaatuiset vegaaniset tuoksut valmistetaan Saksassa. 

Tuoksukuvaukset  

Pure water: naisellinen vesituoksu täynnä jasmiinin valovoimaa. Puhdas, vesimäinen, naisellinen, merellinen tuoksu, joka sisältää hennosti lumpeen kukkaa.

Pure wood: puisen hedelmäinen unisex-tuoksu. Puhdas, lämmin, puinen ja mehukas tuoksu on ajattoman tyylikäs. 

Pure flower: kuin juuri poimittu ruusu modernilla kosketuksella. Kukkainen, elegantti ja puhdas tuoksu naisellisesta kukkaistuoksusta pitävälle. 

Lisää tietoa ilmastonsuojeluohjelmista 

https://fpm.climatepartner.com/tracking/17201-2108-1001/en

https://www.wwf.de/plastikflut

cyclos-HTP – Institut cyclos-HTP

Hinta  

hej:pure Eau de Parfum 50 ml, 36,00 EUR  

Saatavilla 

Valikoiduissa Prismoissa ja Citymarketeissa sekä hyvin varustetuissa kosmetiikkamyymälöissä syksyllä 2022

Kuvalinkki 

https://www.bernerbrandbank.fi/l/_jHjKBdmzXQ8 

Lisätiedot 

Berner Oy, kuluttajatuotteet – viestintä 

Yhteydenotot: Mira Marin, puh. 040 672 427 4, sähköposti mira.marin@berner.fi  

*WWF – The World Wide Fund For Nature on yksi suurimmista ympäristöjärjestöistä ja toimii yli 100 maassa 

**Cyclos-HTP on saksalainen instituutio, joka arvioi lopputuotteen kierrätettävyyttä ja vastuullisuutta