Toimivin tuulilasi on sisältä puhdas ja päältä pinnoitettu – edistä liikenneturvallisuutta pitämällä huolta auton tuulilasista

Sadevesi kerääntyy likaisen tuulilasin pinnalle muodostaen kalvon, joka heikentää näkyvyyttä erityisesti pimeällä säällä ja vaatii enemmän pyyhkijöiden käyttöä. Likainen tuulilasi myös kuluttaa pyyhkijöitä nopeammin. Tuulilasi on helppo pinnoittaa sille tarkoitetulla pinnoitusaineella, joka muodostaa tuulilasin pinnalle suojaavan kalvon. Pinnoitus on helppo tehdä itse, kun tuulilasin ensin puhdistaa hyvin.

Pinnoittamisen hyödyt

Pinnoitetun tuulilasin edut korostuvat, kun päivät lyhenevät syksyllä ja joudutaan ajamaan enemmän pimeässä. Syksyn sateissa iso hyöty on tuulilasin hydrofobisuudesta eli veden hylkimisestä. Käytännössä vesi pakenee tuulilasista ilmavirran avulla suuremmissa nopeuksissa. Silloin tuulilasinpyyhkijöiden käyttötarve vähenee, mikä säästää tuulilasinpyyhkijöitä ja tuulilasia kulumiselta. Pinnoitettu, vettä- ja likaahylkivä tuulilasi vähentää lisäksi lasinpesunesteen käytön tarvetta.

Talvella tuulilasi joutuu koville mekaanisten lumen- ja jään poistoon tarkoitettujen välineiden takia. Jää irtoaa pinnoitetusta tuulilasista helpommin kuin ei-pinnoitetusta lasista. Lumiharjan tai lastan aiheuttama mekaaninen rasitus ei myöskään kohdistu suoraan lasiin, kun välissä on lasia suojaava pinnoite.

Tuulilasi puhtaaksi myös sisältä

Tuulilasin sisäpinnan säännöllinen puhdistaminen on yhtä tärkeää kuin tuulilasin ulkopinnan puhdistaminen. Auton ikkunoiden sisäpinnoille kertyy vähitellen likaa mm. ilmastoinnin välityksellä. Lasien huurtuminen sisäpinnalta voi myös olla huomattava turvallisuusriski erityisesti kylmällä säällä.Sisäpuolelta puhdas tuulilasi edistää liikenneturvallisuutta.

Matalalta paistava aurinko ja yhä pimenevät päivät yhdistettynä vesisateeseen aiheuttavat autoilijoille vuosittain paljon vaaranpaikkoja. Näkyvyys heikkenee huomattavasti, jolloin tärkeään rooliin nousee tuulilasin kunto ja puhtaus.  Kotimaisen perheyhtiö Berner Oy:n KORREK-autonhoitosarjan käyttövalmiit autonhoitotuotteet puhdistavat ja pinnoittavat tuulilasin vettä ja likaa hylkiväksi sekä ehkäisevät pesujärjestelmän jäätymisen. 

KORREK PRO TCF Glass Coat 100 ml

Ainutlaatuinen, patentoitu ohutkalvopinnoiteteknologiaan pohjautuva tuulilasin pinnoite. Soveltuu myös auton muiden lasipintojen suojaamiseen ulkopuolelta.

 • Vähentää tuulilasinpyyhkijöiden ja lasinpesunesteen käyttötarvetta
 • Helpottaa lasin puhtaanapitoa
 • Kestää liuottimia
 • Kesto tuulilasissa 24kk/30 000 km, sivuikkunoissa jopa 5 vuotta.

​​​​​​

KORREK PRO TCF Windscreen Wash 3 L – pesee ja pinnoittaa

Käyttövalmis lasinpesuneste, joka soveltuu käytettäväksi kaikilla tuulilaseilla.

 • Kotimainen, Heinävedellä valmistettu etanolipohjainen lasinpesuneste
 • Ei lisättyjä tuoksuja. Etanolin tuoksu häipyy nopeasti.
 • Sisältää tehokkaita pesutensidejä
 • Pakkaskesto: -20ºC
 • Käytä vanha pesuneste loppuun ja lisää puhdas aloitus pinnoittavalla nesteellä

​​

KORREK Lasinpesu 350 ml

Käyttövalmis lasin puhdistusaine kätevässä suihkepullossa.

 • Puhdistusaine lasi-, peili-, muovi- ja akryylipinnoille
 • Soveltuu myös kromipinnoille
 • Ehkäisee lasi- ja peilipintojen huurtumista ja lian uudelleen kiinnittymistä
 • Soveltuu myös kotikäyttöön

         

​​​​​​​​

Tuotekuvat: https://www.bernerbrandbank.fi/l/vp6GX8wgnVzN

Media:

Jaa sosiaalisessa mediassa