Viherkasveille hellyyttä ja hoitoa – GreenCaren uudet biostimulanttituotteet lisäävät kasvin vastustuskykyä

Kasvien vehreys tuo rauhaa ja harmoniaa, mutta niiden hyvinvoinnista tulee myös huolehtia. Jatkuvasti uusien kasvien hankkimisen sijaan trendinä on olemassa olevien kasvien hoito ja kasvatus. Hoito on helppoa, kun käytössä on niille sopivat tuotteet.

GreenCare tuo sisäkasvatukseen uudet merilevää sisältävät tuotteet, jotka helpottavat kasvien hoitoa ja edistävät niiden hyvinvointia. Kasvin reaktiot voivat olla havaittavissa hyvinkin nopeasti, jopa 4 tuntia käsittelyn jälkeen. Merilevä on Norjan rannikoiden lahja kotipuutarhureille ja hyvin monikäyttöinen biostimulantti kaikille kasveille. Kasvualustaan sekoitettuna tai suoraan lehdille sumutettuna merilevä edistää kasvien kasvua ja auttaa kasveja selviämään yli pimeän vuodenajan.

Merilevien laaduissa on eroa

Merilevätuotteiden tehokkuus määräytyy käsiteltävän levän tuoreudesta. GreenCare-merilevätuotteet valmistetaan 24 tunnin sisällä keruusta, jolloin vaikuttavien aineiden pitoisuudet säilyvät korkeina. Merilevällä on suuri merkitys meren pieneliöstölle asuin- ja ruokailupaikkana. GreenCaren käyttämissä merilevissä niiden keruu toteutetaan suunnitellusti ja vastuullisesti, huomioiden levän riittävä uusiutuminen ja tasapainon säilyminen meriekosysteemissä.

Merilevien ominaisuudet vaihtelevat levälajeittain. GreenCare-tuotteissa käytetyn merilevän (Ascophyllum nodosum) vaikutuksista on lukuisia tieteellisiä tutkimuksia*, joissa on todettu seuraavia vaikutuksia:

  • kasvattaa siementen itävyyttä ja taimien elinvoimaa
  • nopeuttaa lehtien ja juurten kasvua
  • lisää kukintaa ja satoa sekä nostaa sadon laatua ja makua
  • nostaa kasvin vastustuskykyä tiettyjä taudinaiheuttajia vastaan
  • parantaa kasvin vastustuskykyä sietää erilaisia stressitiloja

Vinkit sisäkasvien hoitoon

GreenCare Kestomulta sopii kaikille viherkasveille ja myös kaikenlaisille kasvinhoitajille. Sen sisältämä biohiili pitää mullan ilmavana, vaikka joskus tulisikin kasteltua hieman runsaskätisesti. Talvella viherkasvit kuolevat nimenomaan kasvualustan märkyyteen. Paras aika mullanvaihtoon on kevättalvella, kun luonnonvalo lisääntyy ja kasvilla on paremmat olot toipua mullanvaihdosta.

GreenCare Merileväsumute on luonnon oma kasvunvahvistaja, joka lisää kasvien vastustuskykyä. Sumute vaikuttaa nopeasti lehtien kautta. Sisältää kasvin elinvoimaa lisääviä luontaisia kasvuhormoneja ja humushappoja. Käytä sumutetta ympäri vuoden, mutta erityisen tärkeää on sumutella kasveja talvella, kun huoneilma on kuivaa.

GreenCare Merileväjauhe sekoitetaan kasvualustaan taimien istutuskuoppaan tai esimerkiksi kasvimaalla koko istutusalueelle. Merilevä parantaa kasvualustan rakennetta ja lisää pieneliöstön elinvoimaa luonnonmukaisesti. Merileväjauhe lisää kasvin kykyä kestää kuivuutta, märkyyttä, kylmää tai kuumaa säätä. Merileväjauhe ei korvaa varsinaista lannoitusta, vaan edistää ravinteiden käyttöä.

GreenCare Kasviravinne on luonnonmukainen ravinnenestetiiviste kaikille ruukkukasveille. Tuote on ammattilaisten käyttämä ja jokainen tuotantoerä analysoidaan torjunta-ainejäämien varalta. Kasviravinne sisältää runsaasti ravinteita ja on erittäin riittoisa ja helppokäyttöinen.

GreenCare Kestomulta 8L svh 3,90 eur

GreenCare Merileväsumute 350 ml svh 8,50 eur

GreenCare Merileväjauhe 2,5L svh 19,90 eur. GreenCare Merileväjauhe 0,5L svh 9,90 eur.

GreenCare Kasviravinne 350 ml svh 6,90 eur

GreenCare uutuustuotteet ovat saatavilla GreenCare-jälleenmyyjiltä alkaen vk 7.

*Lähde: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8000310/

Tuotekuvat: https://www.bernerbrandbank.fi/l/2hLjcPhgQHXS

Lue lisää: Parasta puutarhallesi – GreenCare

Media:

Jaa sosiaalisessa mediassa