Villinä kasvaneista metsän aarteista ylelliseksi luonnonkosmetiikkabrändiksi: Berner lanseeraa elämyksellisen Natuk-brändin

Uusi Natuk on villinä kasvaneista Suomen metsän aarteista syntynyt innovatiivinen luonnonkosmetiikkabrändi, joka tarjoaa ylellisyydestä tinkimättömiä ihonhoitotuotteita hyödyntäen suomalaisia kukkauutteita ja luomulaatuista koivunmahlaa. Elämyksellinen ihonhoitokonsepti sisältää seitsemän ihoa tehokkaasti kosteuttavaa Hydra Boost -tuotetta, joilla on mahdollista saavuttaa hyvinvoiva ja kuulaan kukoistava iho. Lähituotetuille Natuk-tuotteille on myönnetty Fi-Natura sertifikaatti, joka osoittaa kuluttajalle kyseessä olevan aito kotimainen luonnonkosmetiikka ja suomalainen työ.

Natuk-brändi on syntynyt kokemuksesta herkkäihoisena kuluttajana, joka yhdistää useaa pohjoismaissa asuvaa henkilöä. Aitoon tarpeeseen kehitetyn brändin takana on usean kotimaisen ammatti- ja luonnonkosmetiikkabrändin äiti, Bernerin innovaatiojohtaja Anni Linnavirta.

Villinä kasvaneet, luomulaatuiset raaka-aineet yhdistyvät Natuk-tuotteissa kosteuttavaksi, kaikille sopivaksi ihonhoitokokemukseksi, joka ilahduttaa pohjoismaalaista sisustuksellisuutta ilmentävillä pakkauksilla.

 

Metsistä poimituista aarteista tehokosteuttavaksi Hydra Boost -tuotelinjaksi: keskiössä kosteutettu ja kuulaan kukoistava iho

Hydra Boost -tuotelinjan sydämessä on kokonaisvaltainen, tehokkaasti kosteuttava ihonhoitorutiini, jonka käyttö on nautinnollista niin iholle kuin mielelle. Elämyksellinen tuotelinja sisältää seitsemän tuotetta, joilla jokaisen ihotyypin on mahdollista saavuttaa kuulaan kukoistava ja hyvinvoiva iho.

Luonnosta poimitun kukkakimpun elementit täyttävä Hydra Boost -tuotelinja omaa raikkaan ja luontoa ilmentävän tuoksun läpi tuotelinjan, vahvistaen yhteyttä Suomen luontoon.

Pakkausten hempeä ja visuaalinen ulkomuoto on täydennetty voimaannuttavin viestein muistuttamaan käyttäjää lempeydestä itseään kohtaan. Nimi Natuk on syntynyt yhteydestä luontoon, mutta se kätkee alleen merkityksen ”suloinen”.

 

Herttoniemessä tuotettuja, korkean kotimaisuusasteen luonnonkosmetiikkatuotteita

Korkean kotimaisuusasteen Natuk-tuotteet tuotetaan lähituotantona Herttoniemessä ja niille on myönnetty FI Natura-sertifikaatti. Sertifiointi osoittaa kuluttajalle tuotteiden olevan kotimaista luonnonkosmetiikkaa ja on tae suomalaisesta työstä. Suomalainen FI-Natura korostaa kriteereissään suomalaisten luonnonkasvien merkitystä ja luonnon keruutuotteiden arvostusta.

Sertifiointi edellyttää tuotteen koostumukselta luonnollisten tai luonnollista alkuperää olevien raaka-aineiden osuuden olevan vähintään 95 %. Lähes kaikki synteettiset raaka-aineet ovat kiellettyjä, jotta sertifioinnin kriteerit täyttyvät.

Tuotteet on pakattu kierrätettävään ECO UV -lasipakkaukseen, joka suojaa luonnonkosmetiikkatuotteita UV-säteilyltä ja ympäristön väistämättömiltä vaikutuksilta, kuten valolta. Materiaalin käyttö mahdollistaa vähäisemmän tarpeen lisä- ja säilöntäaineiden käytön, tehden siitä erinomaisen materiaalin luonnonkosmetiikkatuotteille.

 

Kukkauutteet ja koivunmahla osana elämyksellistä ihonhoitoa

Tehokkaasti kosteuttavat ihonhoitotuotteet sisältävät tarkasti valittuja ja tutkitusti tehokkaita raaka-aineita. Tuotekehityksessä Natukia on lähestytty hyödyntämällä kiinnostavia ja villinä kasvaneita raaka-aineita, jotka poikkeavat valtavirrasta.

”Suomen luonnossa elää useita ihonhoidollisia hyötyjä sisältäviä kasveja, joissa on potentiaalia kosmetiikkaan. Esimerkiksi mesiangervo ja maitohorsma ovat hyvin yleisiä kasveja, joita ei ole aiemmin juurikaan hyödynnetty kosmetiikassa. ” Natukin tuotekehityspäällikkö, Taru Laitinen kertoo.

 

Koivumahlauute

Koivunmahlauute on Suomen metsästä jalostettu aarre, josta nauttii ihonhoidossa niin kuiva kuin rasvainen ihotyyppi. Pohjoismaiselle ihotyypille suotuisasti raaka-aine rauhoittaa ärtynyttä ihoa ja vahvistaa ihon suojamuuria.

Raaka-aineen hyötyihin lukeutuvat sen kyky kosteuttaa, lisätä ihon kimmoisuutta ja nopeuttaa ihosolujen uudistumista. Koivunmahlauute toimii ihoa suojaavana antioksidanttina ja on rikas hivenainepitoisuudeltaan, joihin kuuluvat kalsium, kalium, magnesium, magnaani ja C-vitamiini. Käytännössä koivunmahlalla on ihon luonnollista ikääntymistä hidastavia ominaisuuksia.

Happoja, sokereita, entsyymejä ja valkuaisaineita sisältävä koivunmahla koostuu lähes kokonaan puun maasta keräämästä vedestä.

 

Mesiangervo: Mesiangervon makean tuoksuiset kukat sisältävät antioksidanttisia fenolisia yhdisteitä.

Kanerva: Kanervan kukat sisältävät arbutiinia, joka on tunnettu luonnollisena vaihtoehtona hyperpigmentaation hoitoon.

Hamppu: Kotimainen hamppuöljy pehmentää ja ravitsee ihoa sekä on runsas hyödyllisiltä rasvahappo -ja tokoferoli pitoisuuksilta. Hamppuproteiini valmistetaan luomuhampun siemenistä.

Maitohorsma: Maitohorsman kukat sisältävät runsaasti antioksidantteja ja C-vitamiinia

Purasruoho: Purasruohoöljyssä on GLA > 20 %, korkeimpia kaikista kasviöljyistä. GLA:ta pidetään hyödyllisenä erityisesti kuivan ja ärtyneen ihon hoidossa

Auringonkukka: Auringonkukkaöljy lieventää ihon karheutta ja punoitusta, toimien myös ihoa kosteuttavana raaka-aineena.

Ruusujuuri: Ruusujuuren kasvikantasolu-uute: standardoitu polyfenolipitoisuus – antioksidanttinen uute auttaa suojaamaan ja vahvistamaan ihoa. Uute valmistetaan Ruotsissa soluviljelyssä kasvatetuista kasvisoluista.

 

Tehokosteuttava Hydra Boost -tuotelinja 

Hydra Boost -tuotelinja sisältää seitsemän tehokosteuttavaa tuotetta jokaiselle ihotyypille. Kaikki Hydra Boost -tuotteet ovat vegaanisia.

 

Hydra Boost Hydrating toning mist – Kosteuttava hoitovesisuihke

Kosteuttaa ihoa ja tukee ihon uusitumista. Sisältää suomalaista kosteuttavaa luomukoivunmahlaa ja antioksidanttista mesiangervouutetta. PHA-happo tukee ihon uusiutumista ja sitoo kosteutta, lopputuloksena kosteutettu ja kuulas iho. Vesimäinen, suihkutettava koostumus.

 

Hydra Boost Facial serum – Kasvoseerumi

Ihoa tehokkaasti kosteuttava seerumi, joka sisältää suomalaista kosteuttavaa luomukoivunmahlaa ja ihoa hoitavaa kanervauutetta. Sisältää myös innovatiivista ja antioksidanttista ruusujuuren kasvikantasolu-uutetta, joka auttaa suojaamaan ja vahvistamaan ihoa.

 

Hydra Boost Illuminating eye creamHeleyttävä silmänympärysvoide

Ihoa tehokkaasti kosteuttava ja täyteläistävä, seerumimaisen kevyt emulsio. Sisältää suomalaista kosteuttavaa luomukoivunmahlaa, tehokosteuttavaa hyaluronihappoa ja maitohorsmauutetta, joka sisältää runsaasti antioksidantteja ja C-vitamiinia. Antaa eloisan ja hehkuvan lopputuloksen väsyneelle silmänympärysiholle.

 

Hydra Boost Moisturising face cream Kosteuttava kasvovoide

Kosteuttaa ja pehmentää ihoa pitkäkestoisesti. Sisältää suomalaista kosteuttavaa luomukoivunmahlaa ja luomuhamppuöljyä, joka pehmentää ja ravitsee ihoa. Sisältää myös luomuhampun siemenistä valmistettua hamppuproteiinia, joka kosteuttaa ja auttaa vähentämään ihon karheutta. Sopii sekä päivä- että yökäyttöön.

 

Hydra Boost GLA-rich face oil GLA-kasvoöljy

Iholle elinvoimaa tuova, ylellinen kasvoöljy sisältää suomalaista luomuhamppuöljyä, luomulaatuista purasruohoöljyä ja skvalaania, joka pehmentää ihoa tehokkaasti ja antaa silkkisen, kuivaöljymäisen ihotuntuman. GLA hoitaa kuivaa ja ärtynyttä ihoa.

 

Hydra Boost Exfoliating mask Kuoriva naamio

Kevyesti kuoriva, ihoa hoitava kasvonaamio. Sisältää suomalaista luomukoivunmahlaa ja koivunkuorijauhetta sekä ksylitolia. Lisäksi hoitavuutta tuomassa yhdistelmä ihoa ravitsevia ja pehmentäviä purasruoho- ja auringonkukkaöljyjä sekä skvalaania.

 

Hydra Boost Cleansing Gel Puhdistusgeeli

Geelimäinen puhdistustuote kasvojen pesuun. Hellävarainen yhdistelmä kasviperäisiä tensidejä pesutehon ja ihoystävällisyyden optimoimiseksi.

 

Suositushinta

Hydrating toning mist – Kosteuttava hoitovesisuihke 200 ml/ 16,90 EUR

Facial serum – Kasvoseerumi 30 ml / 23,90 EUR

Illuminating eye cream – Heleyttävä silmänympärysvoide 10 ml / 17,90 EUR

Moisturising face cream – Kosteuttava kasvovoide 50 ml / 18,90 EUR

GLA-rich face oil – GLA-kasvoöljy 30 ml / 19,90 EUR

Exfoliating mask -Kuoriva naamio 50 ml / 18,90 EUR

Cleansing gel – Puhdistusgeeli 200 ml / 15,90 EUR

 

Saatavilla

Natuk-tuotteet ovat saatavilla Stockmann-tavarataloissa, House of Organic -verkkokaupassa ja hyvin varustetuissa päivittäistavarakaupoissa tammikuussa 2023.

 

Kuvat

https://www.bernerbrandbank.fi/l/6XbVNq-fSdwj

 

Lisätiedot

Berner Oy – viestintä

Mira Marin, Viestintäasiantuntija, e-mail: mira.marin@berner.fi , puh. +358 40 672 4274

 

 

Media:

Jaa sosiaalisessa mediassa