Hai-saappaat pysyvät trendikkäinä vuodesta toiseen – ikoninen saapas täyttää tänä vuonna 55 vuotta

Hai-saappaat ovat takuuvarma kaupunkikuvan väripilkku ja harmaan sään ja mielen piristäjä. Jo vuodesta 1968 alkaen Hai-saappaat ovat ilahduttaneet sadesesonkien kausiväreillä. Hai täyttää tänä vuonna 55 vuotta.

Ikonisen Hai-saappaan loi silloinen mallimestarin apulainen Pekka Vesa. Hai suunniteltiin alun perin purjehdussaappaaksi, mutta siitä tuli nopeasti suomalaisten rakastama yleissaapas. Saappaasta tuli välittömästi hitti varsinkin nuorten keskuudessa. Vuoteen 1968 asti saappaat olivat olleet raskaita, pitkävartisia ja väriltään mustia, joten värikäs, moderni saapas, johon 70-luvun leveälahkeiset housut sai hyvin aseteltua tuli tarpeeseen ja ui suoraan nuorten sydämiin. Myös tyylitietoisen presidentti Urho Kekkosen jaloissa nähtiin usein Hait 70-luvulla.

Hai on aina tunnettu värikkyydestään. Ensimmäiset värit olivat musta, sininen, valkoinen ja punainen. Vuosien varrelta eri värejä on valmistettu yhteensä yli 70 erilaista, aina mukaillen maailman trendejä. Nykyään suosituimmat värit ovat perusvärit klassinen musta ja keltainen, mutta uusia, kaksi kertaa vuodessa ilmestyviä pienen erän kausivärejä odotetaan innokkaasti kuluttajien puolelta keväisin ja syksyisin.

– Tämän kevään Hai-saappaiden värit ovat violetti, turkoosi ja lime. Ja ne kaikki ovat niin houkuttelevia, että on todella vaikeaa valita oma suosikki. Kuluttajilla tulee varmasti olemaan sama pulma, Berner jalkinekategorian päällikkö Piia Repo naurahtaa. Viimeistään nyt on aika hylätä ajatus siitä, etteivät kumisaappaat olisi kaupunkikuvassa salonkikelpoiset ja eri asuihin sopivat. Näitä värejä voi yhdistellä mihin asukokonaisuuksiin tahansa. Sitä paitsi – kumpparien käyttö on fiksua, sillä siten on aina valmistautunut yllättäville säävaihteluille, Repo jatkaa.

  

Hai-saappaassa yhdistyy iloisuus, ajattomuus, ajankohtainen retroajattelu, nostalgia ja sympaattisuus. Hai on tänä päivänä myös enemmän kuin saapas, sillä Hai-tuoteperhe on laajentunut saappaista sneakereihin, sandaaleihin, reppuihin ja sadeviittoihin asti.

Ekologisesti kestävä valinta

Hai-saappaat valmistetaan edelleen käsityönä luonnonkumiseoksesta, samalla kaavalla kuin vuonna 1968. Haille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Design from Finland -merkki tunnustuksena ainutlaatuisesta suomalaisesta muotoilusta ja tuotesuunnittelusta. Design from Finland -merkin myöntämisen edellytyksenä on myös läpinäkyvyys ja vastuullisuus koko tuotantoketjussa. Kestävät ja vastuullisesti valmistetut tuotteet ovat ekologisesti kestävä valinta suomalaisen työn puolesta.

Kevään uutuusvärit saatavana Hai-jälleenmyyjiltä ja Haicolours.com-verkkokaupasta. 

Lataa kuvat: https://www.bernerbrandbank.fi/l/-5R9z9Q6wNfb

Lue lisää: Etusivu – Nokian Jalkineet

Kuluttajatiedustelut: Berner Oy, puh. 0207 91 00

Uusimmat tiedotteemme löytyvät osoitteesta www.berner.fi/uutishuone.

Media:

Jaa sosiaalisessa mediassa