Retuttaako? 70-luvun klassikkokenkä Retu palaa Nokian Jalkineiden mallistoon

Yhdet lähihistorian suosituimmista jalkineista tekee paluun. Jos elit nuorisoelämää 70-luvun alussa, oli jalassasi kesällä mitä todennäköisemmin Retu-kengät ja talvella Nokian Jalkineiden kumisaappaat. 70-luvun versiot valmistettiin aikakauden suosituimmasta materiaalista, vakosametista. Vakosametilla vuorattiin siihen aikaan niin sohvat kuin kengät. Vuoden 2023 mallissa on modernimpi tekstiilipinta, joka on valmistettu kierrätetystä polyesterista ja puuvillasta. Pohjallinen on irrotettavaa korkkijäljitelmää.

Retuja on pyydelty takaisin jopa adressin voimin. Nokian Jalkineiden 125-vuotisjuhlavuoden kunniaksi malli päätettiin palauttaa markkinoille.

– Haluamme kunnioittaa perinteitämme ja elvyttää ikonisia mallejamme, tälle vuosikymmenelle sovitettuna. Vakosamettiin tarttuu helposti lika ja kesämalliin kyseinen materiaali ei oikein sovi. Toimme Retun tähän päivään ja valitsimme materiaaliksi denim-kankaan, joka on trendikäs ja nuorekas. Päivitimme myös tummanruskean värin aina muodikkaaseen mustaan ja värikkääseen koralliin, kertoo Nokian Jalkineiden tuotesuunnittelija Nina Auren.

Alkuperäistä Retua valmistettiin vuosina 1969-1973. Nokian Jalkineet oli Suomen suurimpia jalkinevalmistajia urheilu- ja vapaa-ajan jalkineissa 1950-1960 -luvuilla, jolloin valmistettiin mm. tenniskenkiä, kumitossuja, koripallotossuja ja jalkapallokenkiä. Kovenevan kilpailun ja jalkineiden tuonnin lisääntyessä urheilukengät ja vapaa-ajan kengät jäivät vähitellen pois valikoimista 80-90 -luvuilla.

Retu on saatavilla Nokian Jalkineiden jälleenmyyjäverkostosta ja haicolours.com -verkkokaupasta. Koot ja värit: musta 36-46 ja koralli 36-42. Suositushinta 65 eur.

Lataa kuvat: https://www.bernerbrandbank.fi/l/BShStFn5KmfD

Lue lisää: Etusivu – Nokian Jalkineet

Kuluttajatiedustelut: Berner Oy, puh. 0207 91 00

Uusimmat tiedotteemme löytyvät osoitteesta www.berner.fi/uutishuone.

Media:

Jaa sosiaalisessa mediassa