Nyt on oikea aika kevätlannoitukselle – uutuuslannoite Puutarhan Kevät Luomu tehoaa myös viileämmässä säässä

Suomessa kasvukausi on hyvin lyhyt. Pienellä panostuksella herätät kasvit nopeammin kasvuun. Jos lannoitat vain kerran kaudessa, tee se kesäkuuhun mennessä kevätlannoitteella. GreenCaren uutuustuote Puutarhan Kevät Luomun patentoitu koostumus saa mikrobit toimimaan nopeammin, jolloin ravinteet ovat kasvin käytettävissä myös nopeammin.

Lannoitus on kasvien ruokaa

Kun kasvit keväällä heräävät, ne tarvitsevat runsaasti ravinteita. Lannoitus on kasveille kuin ruoka ihmiselle. Se antaa voimia kasvaa ja kukoistaa. Suomalainen kasvukausi on lyhyt, jolloin kasvit tarvitsevat lisävauhtia kukoistukseen heti alkukaudesta. Paras aika kevätlannoitukselle on huhtikuusta kesäkuuhun, jolloin maassa on luonnostaan kosteutta ja lannoite liukenee nopeasti kasvien käyttöön.

– Jos lannoitat vain kerran kaudessa, tee se keväällä, vinkkaa Berner Kotipuutarhan Category Manager Jussi Petäjä.

Puutarhalannoiteviidakossa on helppo eksyä, sillä tarjolla on sekä moneen eri tarkoitukseen soveltuvia lannoitteita, että eri raaka-aineista tehtyjä lannoitteita.

Täyslannoitteella saa nopean vaikutuksen ja tehon. Täyslannoitteet sisältävät erilaisia suoloja, joita kasvin juuret voivat käyttää sellaisenaan. Täyslannoite on paras yleislannoite, joka käynnistää kevään.

Luomulannoite on peräisin kasveista tai eläimistä. Ne sisältävät kaikki kasvien tarvitsemat pääravinteet, mutta täyslannoitteisiin verrattuna vaikuttavat hitaammin. Luomulannoitteita suositaan syötävien kasvien kasvatuksessa.

– GreenCaren valikoimissa on useita luomulannoitteita. Maatilan Aito -sarjan Kananvoimarakeet kerätään kotimaisista luomukanaloista ja Hevosvoimaa tuottavien heppojen hyvinvointia auditoidaan säännöllisesti. – Käytä hyvällä omallatunnolla, jatkaa Petäjä.

Uutuustuote Puutarhan Kevät Luomu on poikkeus luomulannoitteissa; sen patentoitu koostumus kasvattaa viileämmässäkin säässä ja on nopeavaikutteinen. Kun maa on kylmä, maan mikrobiston on vaikea toimia. Mikrobien pitää päästä käsittelemään luomulannoitteita, jotta lannoite toimii halutulla tavalla. Puutarhan Kevät Luomun patentoidulla koostumuksella mikrobit alkavat toimimaan nopeammin, jolloin ravinteet ovat nopeammin kasvin käytettävissä.

Kastelulannoitetta käytetään lähinnä kasvukaudella. Se on tehokkain ja nopein lannoite, jonka kasvi voi hyödyntää saman tien.

– GreenCare Puutarhan Kesä on klassikko. Sillä saa upeat kesäkukat ja mahtavat tomaatit ja mansikat. – Veteen sekoitettava vaaleanpunainen jauhe on todella riittoisa lannoite, vakuuttaa Petäjä.

GreenCare Puutarhan Kevät Luomu 18L saatavilla GreenCare-jälleenmyyjiltä. Suositushinta 27,90. 

Lataa kuvat: https://www.bernerbrandbank.fi/l/KZPqfrDsbbng

Media:

Jaa sosiaalisessa mediassa