Suomalainen autonhoitomerkki KORREK täyttää 60 vuotta

KORREK-autonhoitosarjan tarina alkoi vuonna 1963, jolloin KORREK-ruosteenestoaineet tulivat markkinoille. Autonhoitotuotteiden kehitys on alusta asti mukaillut kuluttajien tarpeita ja tänä päivänä KORREK keskittyy helppoon ja laadukkaaseen autonhoitoon niin itse tehtynä kuin palveluna ostettuna, Suomessa ja kansainvälisillä markkinoilla.

Tuotenimi KORREK muodostuu sanoista KORroosion- ja RuosteenEstoKemikaalit. Vuonna 1965 lanseerattiin ensimmäinen KORREK-autovaha. Kotimainen tuotekehitys tuotti heti tulosta: KORREK Autovaha voitti ensimmäisen suomalaisen autovahatestin, joka julkaistiin Tekniikan Maailma -lehdessä vuonna 1967. Tämän jälkeen testivoittoja on kertynyt vuosien varrella kymmeniä.

Kuluttajakäyttäytymisen muutos näkyy vahvasti tuotekehityksessä

1970-luvulle asti autonhoitotuotteiden jakelusta vastasivat pääasiassa huoltoasemat ja varaosaliikkeet. 1970-luvulla muovin ja vinyylin käyttö autoissa lisääntyi. Luonnollisesti niiden puhdistukseen ja hoitoon tarvittiin omat aineensa. Vuonna 1973 lanseerattiin KORREK Sisäpesu ja jälleenmyyjäverkostoa laajennettiin myös päivittäistavaraliikkeisiin.

1980-luvulla autoja huollettiin ja korjattiin vielä yleisesti itse. Tämä näkyi myös KORREK-tuotesarjan valikoimassa: vahojen ja pesuaineiden lisäksi tarjolla oli useita tee-se-itse-tuotteita, kuten KORREK Jäähdytinpesu, KORREK Jarru- ja kytkinneste sekä KORREK Servol.

1990-luvun alkupuolella autonhoitotuotteet muuttuivat ja kehittyivät voimakkaasti, KORREK-tuotteet mukaan lukien. Edellisellä vuosikymmenellä autojen konepesu oli yleistynyt selvästi, joten KORREK-sarja laajeni konepesuaineisiin. Vastaavasti ensimmäisistä KORREK-tuotteista, ruosteenestoaineista, oli aika luopua.

2000-luvulla erilaiset autonhoitotarvikkeet tekivät Suomen tunnetuimmasta autonhoitosarjasta entistäkin monipuolisemman. Uutuuksia olivat mm. KORREK Keinosäämiskä, KORREK Kiillotusliina sekä KORREK Vanneharja.

2010-luvulla autonhoidossa tapahtui käänne ja autonhoitoon käytetty aika vähentyi. Oli siis aika vastata muutokseen luomalla entistä helppokäyttöisempiä tuotteita. Syntyi uusimpaan käytössä olevaan teknologiaan pohjautuva TFC-pinnoite ja sen myötä täysin uusi tuotesarja KORREK Pro. KORREK Pro -sarjan ohutkalvopinnoiteteknologia avasi mahdollisuuden myös vientikauppaan. Tänä päivänä KORREK-tuotteita myydään lisäksi mm. Keski-Euroopassa, Pohjoismaissa ja Japanissa.

Vuonna 2022 KORREK-tuotemerkki laajeni käsittämään kattavan autonhoitopalveluja tarjoavan KORREK Pro Center -franchisingketjun. KORREK Pro Center autopesulat tarjoavat monipuolisia autonhoidon palveluja pesusta ja pinnoituksesta tuulilasinvaihtoon. Tavoitteena on luoda kaikkia suomalaisia autonhoitajia palveleva valtakunnallinen KORREK Pro Center -ketju.

Media:

Jaa sosiaalisessa mediassa