Bernerille paras platinataso vastuullisuuden EcoVadis 2023-arvioinnissa, pisteet nousivat

Uusimme parhaan platinatason vastuullisuuden kokonaisvaltaisessa EcoVadis -2023 arvioinnissa. Saavutimme 79/100 pistettä, jolla olemme parhaan 1 %:n joukossa arvioiduista yrityksistä. Pistemäärämme nousi kolmella viime vuodesta.

EcoVadiksessa arvioidaan kattavasti yrityksen koko vastuullisuuden johtamisjärjestelmä toimialasta riippuen maksimissaan 21 eri osa-alueella ympäristöasioihin, työ- ja ihmisoikeuksiin, eettisiin toimintaperiaatteisiin ja vastuulliseen hankintaan liittyen. Arviointi tehdään poliitikoiden ja periaatteiden, käytännön toimenpiteiden ja tulosten perusteella. Parhaan arvion osa-alueistamme sai ympäristövastuu 90/100 pisteellä (80 pistettä 2022).

EcoVadis
EcoVadis on ainoa kansainvälinen vastuullisuusarviointeja tekevä taho, jonka toimittaja-arviointeja hyödynnetään paljon etenkin B2B-sektorilla. ​​​​EcoVadis on arvioinut yli 115 000 yritystä 175 maassa ja 200 eri toimialalla.

Arviointikriteerit perustuvat kansainvälisiin yritysvastuukriteereihin, kuten GRI, YK:n Global Compact:n ja ILO:n periaatteisiin ja yritysvastuun ISO 26000 -standardiin. Arviointia valvoo kansainvälinen tieteellinen komitea.

Työkalu vastuullisuustyön kehittämiseen
EcoVadis-arviointi toimii hyvänä ja kattavana kolmannen osapuolen tekemänä arviona vastuullisuuden kokonais- ja yleistasosta niin meille itsellemme kuin esimerkiksi asiakkaillemme.  Arvioinnista saa vastuullisuuden kehitystyöhön toimenpide-ehdotuksia ja se toimii kehitystyön hyvänä kirittäjänä. Bernerin vastuullisuustyötä ohjaa Yhteiset vastuumme -vastuullisuusohjelma tavoitteineen.