Berner-konserni on liittynyt EcoVadiksen jäseneksi  

Olemme liittyneet Berner-konsernina kansainvälisen, maailman johtavan kokonaisvaltaisia vastuullisuusarviointeja tekevän EcoVadiksen jäseneksi. Jäsenyys vahvistaa edelleen sitoutumistamme vastuullisen hankinnan varmistamiseen ja kehittämiseen toimitusketjuissamme kaikilla neljällä liiketoiminta-alueellamme ja kaikissa tytäryhtiöissämme.

”EcoVadis-vastuullisuusarvioinnit antavat meille vahvan uuden vastuullisen hankinnan työkalun koko hankintaketjuamme koskien. amfori BSCI:n jäsenenä olemme tähän asti keskittyneet sosiaalisen vastuun auditointeihin niin kutsutuissa riskimaissa”, Berner Oy:n viestintä- ja vastuullisuuspäällikkö Maria Nymander sanoo.

EcoVadis-vastuullisuusarvioinnin kokonaisvaltaisuus

EcoVadis arvioi vastuullisuutta neljässä kategoriassa: ympäristövastuu, työelämän käytännöt ja ihmisoikeudet, eettinen liiketoiminta sekä kestävä hankinta. Vastuullisuutta arvioidaan politiikoiden, toimenpiteiden sekä tulosten perusteella. Arvioitu yritys saa arvioinnista selkeän tuloskortin kehitysehdotuksineen. Arviointi on voimassa aina vuoden kerrallaan.

EcoVadiksen arviointiprosessi perustuu kansainvälisiin vastuullisuusstandardeihin ja -aloitteisiin, kuten Global Reporting Initiative (GRI), United Nations Global Compact (UNGC) ja ISO 26000.

Oma kokemus arviointiin osallistumisesta

Berner Oy on itse osallistunut EcoVadiksen vastuullisuusarviointiin kolme kertaa, alun perin suomalaisen asiakkaamme pyynnöstä. ”Olemme todenneet arviointiin osallistuessamme sen kokonaisvaltaisuuden ja vaatimuksen vahvoille näytöille kysymyksiin vastattaessa. EcoVadis-arvioinnin tulos toimii hyvänä työkaluna vastuullisuuden eteenpäin kehittämiselle. Tähän olemme vahvasti sitoutuneet niin omalta kuin toimitusketjujemmekin osalta, Nymander jatkaa.

Olemme saavuttaneet arvioinnista kaksi kertaa parhaan Platina-tason. Tytäryhtiömme Chemigate Oy on myös osallistunut arviointeihin useamman kerran ja saavutuksena on toiseksi paras Gold-taso.


130 000 EcoVadis-vastuullisuusarviointia

EcoVadis on maailman johtava vastuullisuuden arviointiyritys, jonka päämääränä on edistää kestävää liiketoimintaa ja auttaa yrityksiä parantamaan vastuullisuuttaan.

EcoVadis on tehnyt yli 130 000 arviointia yrityksille 120 maassa ja 200 eri toimialalla. Sen jäseninä on useita monikansallisia suuryrityksiä, kuten Coca-Cola, Johnson & Johnson, L’Oréal ja Nestlé.

Lisätietoja Bernerin vastuullisen hankinnan käytännöistämme ja työkalumme löydät verkkosivuiltamme osoitteesta berner.fi/vastuullisuus.

 

Media:

Jaa sosiaalisessa mediassa